Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem nowy na forum i przymierzam się do zakupu pierwszego munduru.

Mój wzrost to 180/181

1)Czy spodnie na wzrost 172 będą na mnie pasowały?

2)Czy bluza na wzrost 175 będzie na mnie pasowała?

Posted (edited)

Jeżeli jesteś szerszy jak wyższy to powodzenia.

Rozmiar munduru we wz. 93 124Z/MON czy 127A/MON ma rozmiarówkę 2 i 3 składową np. 172/90 lub 172/90/92 co odpowiada wzrostowi i klatce oraz wzrost, klatka i pas.

Natomiast mundur we wz. 93 wz. 2010 ma rozmiarówkę literową np. M/R i tutaj już niestety musisz sobie poszukać rozmiarówki na forum lub w google, aby odpowiednio dobrać mundur.

EDYTA: czy spodnie będą na Ciebie pasowały to sam sobie odpowiedz jak kupujesz spodnie "cywilne" w sklepie czy mniejsze pasują...

Edited by wojtekk8
Posted (edited)

W pasie mam jakieś 80 cm

Dalej jednak nie uzyskałem odpowiedzi czy bluza w takim rozmiarze będzie na mnie dobra? Martwię się przede wszystkim o rękawy

Edited by Getek123
Posted

Potrafisz myśleć, wykonywać proste obliczenia matematyczne (odejmowanie w tym przypadku)?

Jeżeli odpowiedź na powyższe pytanie brzmi tak to sam sobie odpowiesz na swoje pytanie.

• 2 weeks later...
Posted

Moim zdaniem musisz przymierzyć albo przynajmniej przed zakupem dowiedzieć się o dokładne wymiary u sprzedawcy. To, co piszą w rozmiarówce, to jedno, a rzeczywistość to drugie w przypadku wz. 93. Jeśli w dodatku jesteś bardzo szczupły, to na pewno musisz kupić rozmiar o wiele mniejszy niż teoretycznie (tj. wg tej rozmiarówki) powineneś wybrać.