Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam moja hi-capa ma problem mianowicie po naładowaniu magazynka gazem i próbie oddania strzału cały gaz wylatuje lufa a zamek nawet nie mysli drgnąć.Próbowałem rozbierać i składać na nowo ale to nic niedało,sprawdzałem również na innym magazynku i dziej sie to samo. Ktoś wie jak to naprawić?

Posted

Zamek porusza się bez większego oporu (szczególnie z wciśniętym spustem)? Obejrzyj cylinder i zaworek w nim, czy coś nie jest uszkodzone. A i czyszczenie i smarowanie nie zaszkodzi (i nie mam tu na myśli samego zdjęcia zamka z prowadnic i ich przetarcia chusteczką). Albo oddaj do lokalnego magika żeby tam zajrzał.

Posted

Zamek chodzi gładko,na początku cylinderek chodził dosyć ciężko myślałem że to to ale teraz chodzi dobrze i dalej jest ten problem. Czyściłem dokładnie była rozebrana w drobny mak.Magików u nas niestety brak.

Posted (edited)

Nie, jeśli nie masz wciśniętego pierdolniczka po lewej stronie. Tak czy inaczej, samo w sobie to nie powinno mieć wpływu na Twoją przypadłość - zbijak cofający się od razu z kurkiem skutkowałby słabym blowbackiem - zawór zacząłby się zamykać w momencie zaczęcia ruchu zamka, a tego nie chcemy. A Ty mówisz, że nie rusza się w ogóle. Jednakże może sugerować że coś więcej jest nie tak z mechanizmem. Choć i tak przyczyny szukałbym w okolicach cylindra.

Edited by -Otto-