Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Które konkretnie wymiary Cię interesują? I po kiego groma jeszcze 5 zdjęć? Te ze speca nie wystarczą? Wymiary bezproblemu mogę "zdjąć" ale zdjęcia już niekoniecznie, bo zrobić żaden problem ale je wklejać w wmasg to już insza inszość...

@edyta.

Dł. 6.30 mm, Szer. 3.90 mm, Wys. 3.30 mm

Edited by karol_alasz
Posted

@Karol_alasz co do zdjęć polecam serwis scr.hu łatwe zrzuty ekranu itd wystarczy mieć zdjęcia na komputerze ;).

5 zdjęć? No z każdej strony :D. Góra, dół itd, ale wtedy wyszłoby 6...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Bez przeróbek okna w lufie precyzyjnej też się da. Trzeba sobie skrócić dystanser. Używałem z przerobioną gumką zieloną G&G. Tor lotu bardziej płaski. Nie zauważyłem przyrostu zasięgu. Celność minimalnie na +.

Posted

JA chciałem to zgrać z gumką MapleLeaf i żeby nie tracić powierzchni podkręcającej na tej gumce to raczej będę zmuszony powiększyć okno... I to znacznie... W sprawie docinania tych dystansach od promyka to na ichnim opakowaniu, co prawda po japońsku, ale porównując krzaczki można skumać , jest jakby podpowiedź do jakiego typu replik (czyli chyba hopów) jak trzeba docinać dystans..

A na czym właściwie polega mod zielonej GG pod flat'a? Czyżby tak jak r/ir-hopa, na wycięciu cycka?

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Gdzieś czytałem że komorę trzeba powiększyć przy repkach o dużej mocy a przy małej lepiej dociąć dystanser. Co się stanie jeśli powiększę komorę przy repce o małej mocy?

• 1 year later...
Posted (edited)

Przy około 400 -430 fps lepiej przyciąć dystanser czy powiększyć okno w lufie ?

Na azteko jest dystanser od modifaja wydaje się mniejszy, ktoś go używał wejdzie bez przycinania? http://azteko.pl/mod...ob-p-17160.html

Ps Oprócz flata planuje wymienić lufe na precyzyjną (260 mm) są jakieś polecane z większym oknem bez potrzeby wycinania?

Edited by Paweł130
  • 2 months later...
Posted

Przy około 400 -430 fps lepiej przyciąć dystanser czy powiększyć okno w lufie ?

Na azteko jest dystanser od modifaja wydaje się mniejszy, ktoś go używał wejdzie bez przycinania? http://azteko.pl/mod...ob-p-17160.html

Ps Oprócz flata planuje wymienić lufe na precyzyjną (260 mm) są jakieś polecane z większym oknem bez potrzeby wycinania?

ZAWSZE lepiej powiększyć okno w lufie. Kwintesencją flathop'a jest zamiana siły docisku dystansera na jego długość. IMO przycinanie dystansera to głupota i całkowite zaprzeczenie tego systemu.

Dystanser Modify jest kiepski, naprawdę kiepski.

Lufa precyzyjna? Do wyboru masz w sumie tylko trzy promyk, pdi i edgi. Wszstko poniżej to pół-precki. IMO

• 4 months later...
Posted

Maple Leaf Omega jest polecanym dystanserem. Bardzo fajny :)

Poza nim od siebie polecam Prometheus'a albo samoróbkę. Samoróbka wymaga jednak dużego nakładu pracy i precyzji by dobrać odpowiedni materiał i precyzyjnie go dociąć.

Posted

Maple Leaf Omega jest polecanym dystanserem. Bardzo fajny :)

Poza nim od siebie polecam Prometheus'a albo samoróbkę. Samoróbka wymaga jednak dużego nakładu pracy i precyzji by dobrać odpowiedni materiał i precyzyjnie go dociąć.

Wszyscy polecają samoróbki, ale żeby je robić, trzeba poznać czym jest wysokiej jakości dystanser ;) A że ML Omega jest dobry, to się dobrze składa, bo z Jarmixu będxie zamówienie, to dorzucę do koszyka ^^

Posted (edited)

Dokładnie tak, widziałem już takie kwiatki nazwane flathopem, że szkoda gadać. Materiał to nie wszystko, musi być idealnie przycięty i dopasowany. Najlepiej kupić gotowe :)

Edited by wallop
Posted

ML wchodzi do okna luf takich jak PDI/edgi bez przycinania? Jak wypada w porównaniu do płaskich dystanserow ?

My tu mówimy o flat hopie, ta Omega też jest płaska. A jak dystanser za duży to nie on jest problemem, a zbyt małe okno w lufie ;)