Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Na dzisiejszej strzlenace replika KWA ERG przestała reagować na naciśnięcie spustu (zero reakcji):

-sprawdziłem bezpiecznik (wygląda na cały), następnie zwarłem blaszki na krótko (dalej nic).

-wsuwki kabli od silnika są podłączone (odpinałem i podłączałem znowu) a replika nie strzela.

Co może być przyczyną? Replika jest na gwarancji (jutro wysyłam do sklepu), czy gwara obejmuje takie usterki?

Dodam że replika ma niecałe 3 miesiące.

Edited by Mrozoso
Posted

Sprawdź, czy nie wypięły Ci się kable z silnika - czasem wystarczy nawet mocniejsze odłożenie repliki na glebę, żeby stockowo zaciśnięte się poluzowały - odkręć stopkę chwytu pistoletowego i rzuć okiem, czy nic tam nie jest luźne i wypięte.

Posted (edited)

Sprawdź, czy nie wypięły Ci się kable z silnika - czasem wystarczy nawet mocniejsze odłożenie repliki na glebę, żeby stockowo zaciśnięte się poluzowały - odkręć stopkę chwytu pistoletowego i rzuć okiem, czy nic tam nie jest luźne i wypięte.

Napisałem wyżej że już to robiłem i dalej nie strzela :( Może silnik się spalił? Dałem po prostu koledze strzelić i oddał kilka strzałów na semi, za którymś razem nie nacisnął spustu do końca i nagle replika przestała strzelać. Może coś z kostką stykową (ale jakoś śmiem wątpić że przez 3 miechy mogło się to uszkodzić lub wypaliły się styki).

Edited by Mrozoso
Posted (edited)

Jeżeli nic nie rozkręcałeś repliki to gwarancja dalej działa.

W replice jest mechanizm który ma "wyłączać" spust po opróżnieniu magazynka, trzeba zerknąć czy wszystko ok z tym patentem.

Okablowanie jest puszczone na przód, sprawdź czy te wsuwki z przodu się nie rozłączyły.

Następnie przydało by się sprawdzić czy silnik w ogóle działa.

A jak to nie silnik to sprawdzić całe okablowanie czy się nigdzie nie przetarło/przerwało i czy kostka się nie przepaliła ale od tego jest gwarancja w Twoim przypadku.

Edited by Huba_lbn
Posted

Problem dalej jest, dostałem replikę z serwisu i dalej nie strzela ... Dzisiaj dzwoniłem i gość mi powiedział abym wyciągnął magazynek i zobaczył do komory hop up, tam wchodzi poprzecznie taki jakby pręt i ''wyłącza spust'' jak kulek nie ma w magu ... Kazał mi go przesunąć/wcisnąć już nie pamiętam dokładnie (nie dało rady), rozsunąłem body, dopchałem komorę w kierunku lufy, a ten pręt popchnąłem w kierunku gear boxa (palec wsadziłem przez gniazdo magazynka) ale on sprężynuje i wraca do tego samego położenia blokując dojście kulek do komory ... Co mam zrobić, odsyłać i dzwonić jeszcze raz do serwisu sklepu taktyczny, czy zrobię to jakoś sam (nie mam pojęcia jak) ?