Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Chcę zostać typowym airsoftowym szturmowcem. Mój budżet to max 1600zl. Podobają mi się futurystyczne karabiny. Myślałem nad: APS UAR i Magpull PDR-C. Chcę żeby replika była w miarę oszczędna jeśli chodzi o baterie. Wymagam od nich także aby nie było problemów z miejscem na baterię i jeśli się da żeby wchodziły do nich magi do M4/M16. Jeśli macie propozycje innych lepszych pod tymi względami AEG'ów chętnie się do tych rad dostosuję. Mam też założenie żeby replika działała i w polu i w CQB.

Z góry bardzo dziękuję.

Posted (edited)

Dziękuję za odpowiedzi ale nadal nie dowiedziałem się konkretnie o wadach i zaletach replik które wymieniłem. O konwersjach do eM'ek nawet nie myślałem bo doświadczenia w składaniu i rozkładaniu replik jeszcze nie zdobyłem. Jeżeli dobrze zrozumiałem to koledzy w pierwszych odowiedziach pomylili SCAR'a z UAR'em. A jeśli chodzi or SCAR'y to z wielu for dowiedziałem się że jest problem z tuningiem a do tego wersja L np: od G&G czy od VFC sięgają kosztów ok. 1300 do 1700zl. Poza tym wiem że z UAR'em jest ten sam problem z tuningiem lecz jest on tańszy, jest BULLPUP i do tego lekko futurystyczny . Od razu mówię że nie zależy mi szczególnie na tym by replika miała swój palny odpowiednik ale na tym by była funkcjonalna. O FAMAS'ie nie wspomnę. O F2000 od G&G też myślałem lecz nie ma RIS'ów oprócz tego ciężej trochę z jego dostępnością- raz jest, raz nie ma. Mało tego UAR jest tańszy i do tego GB-V3. Co o tym myślicie?

Edited by Str8Gam3r
Posted (edited)

Ktoś podający masadę chyba nie miał jej w dłoniach. Większego szajsu dawno nie widziałem. Półroczny egzemplarz "gnił" o oczach. Dla mnie futurystyczne automaty to izraelski Tavor, o ile tak się go pisze, oraz coś takiego od G&G przypominającego walenia. FN2000?

P.S. ciężko opisać wady i zalety skoro nigdy nie miało się do czynienia z takimi replikami.

Edited by Mati86
Posted

Kumpel miał FN2000 G&G i, może dlatego, że używka, ale dupy to to nie urywało. Jakość wykonania fajna, wygląd - co, kto lubi - mi się nawet podobało (pieszczotliwie nazywaliśmy to rybą), ale ze strzelania kumpel zadowolony nie był i pchnął to w świat.

Posted

Przed chwilą na ehobbyasia zobaczyłem replikę PAR MK3 od ICS'a. Licencjonowana replika itd itp. Ale jest w niej ten nieszczęsny blow back. Właśnie jak to jest z tym EBB? Chodzi mi o jego awaryjność. Cieszy mnie też jak to niektórzy podają: "Łatwość rozkładania". I dlatego z ciekawością pytam czy ktoś z was miał z tym doczynienia? Czy ten cały "Split Gearbox" jest tak doby jak się o nim mówi? I jak to jest z tym EBB?