Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

na wstępie chciałbym powiedzieć, że temat chyba powinien znajdować w dziale dla początkujących ale niestety nie mogę tam założyć tematu. Przechodząc do mojego pytania :

Poszukuję pistoletu, który ma być bronią główną przy rozgrywkach w pomieszczeniach oraz a właściwie zwłaszcza na polach do paintballu a nie w lesie. rozgrywki: od 1 na 1 do 4 na 4 graczy zbliżone do tych paintballowych. (nikt z nas nie planuje brać udziału w odwzorowaniach bitew, kupowaniu mundurów i tak dalej. Chodzi po prostu o rozgrywki w zamkniętym gronie na opisanych przeze mnie zasadach.)

Szukam czegoś na początek dla całej drużyny więc z limitem cenowym jak się domyślacie :icon_wink: kwota ta zamyka się na 300 zł w wypadku kiedy wszystkim przypadnie do gustu zastanowimy się nad lepszym sprzętem. Przeczytałem sporo tematów i poradnik maniaka w którym była wzmianka o znalazłem mk23 stti nad którym się zastanawiam z uwagi na nietypową rozgrywkę zastanawiam się czy nie jest za mocny?

Pozdrawiam

Edited by Sann
Posted (edited)

Myślę, że Cymoglocki (CM 030 i pochodne) będą ciekawym rozwiązaniem - są względnie tanie (circa 200zł), tanie w utrzymaniu (na batkę, a nie gaz), magazynki do nich są tańsze (pierwsze wyniki z Googla - mag do CM 030 - 30zł, do mk23 STTI - 68zł) i nie mają dużej mocy więc też nie zrobicie sobie dużej krzywdy.

Problemy to właśnie niewielka moc (niewielki zasięg) oraz bateria o małej pojemności, ale myślę, że za forsę zaoszczędzoną na dodatkowych magazynkach i gazie szybko oszczędzicie na dodatkowe batki.

Edited by MarekMac
Posted (edited)

Co do elektryków to odpadają bo są strasznie słabe i trzeba je ładować a w gazowych wystarczy nabić/wymienić nabój i z głowy.

A jak to mk23 sprawdzi się w krótkich dystansach?

Edited by Sann
Posted

Co do elektryków to odpadają bo są strasznie słabe i trzeba je ładować a w gazowych wystarczy nabić/wymienić nabój i z głowy.

Szczególnie jak magazynek zacznie syfonować :teeth:

Mk23 ma ten minus, że jak zechce się komuś dokupić gadżety / kaburę, to będą małe schody - nie jest to najpopularniejszy sprzęt do takich ulepszeń ;)

Posted

Akurat Glocka (pomijam fakt, że to AEP) da się całkiem spektakularnie przerobić :D

Jak ktoś stawia, że to będzie jego podstawowy sprzęt do 'walki', to z czasem takie pomysły przychodzą ;)

Posted

Zdecydowanie cymoglocki. Batkę trzeba ładować, fakt, ale po przeróbce na li-po wystrzelisz na niej więcej kulek niż na gazie, poza tym, nic nie stoi na przeszkodzie dokupić zapasową. Ja robiąc przeróbkę na li-po kupowałem akumulatory po 20zł szt.

Biorąc pod uwagę inne czynniki, jak przede wszystkim koszta magazynków, do do beretty kupisz magazynek, a do glocka magazynek z akumulatorem. Więc ogólnie lepiej kupić elektryka. Zasięg na pola paintbalowe i tak wam starczy, a moc będzie w sam raz.

Posted

Witam ponownie ;)

Panowie poczytałem o tym glocku i o ile jakoś do tych baterii się trochę przekonałem to do 200fps na kulkach 0.2 nie. Któryś z posiadaczy skarży się na to że z 20 metrów nie czuć uderzenia kulki co mnie strasznie zniechęciło

Posted

Witam ponownie :icon_wink:

Panowie poczytałem o tym glocku i o ile jakoś do tych baterii się trochę przekonałem to do 200fps na kulkach 0.2 nie. Któryś z posiadaczy skarży się na to że z 20 metrów nie czuć uderzenia kulki co mnie strasznie zniechęciło

Znam takich, co mówią, że z 700fps nie czuć uderzenia ;)

Jak ktoś nosi na klacie płytę balistyczną to może nie poczuć, ale tak jak wy się będziecie strzelać, to uderzenie będzie czuć, ale nie będzie ono boleć. Chyba, że dostaniesz w palca, to wtedy nawet te 200fps to będzie "za dużo".

Posted

Cymoglock! Na dystansie 30 metrów da się robić uniki jak w matriksie :icon_lol:

Spójrz na Berettę od STTi/SRC. Budowa podobna do mk23 z tym, że jest o połowę tańsza, magazynki nie mają pękających szczęk i da się je dokupić za grosze w wersji zarówno na GG, jak i na Co2.

Posted

Chyba faktycznie skusimy się na beretty tylko czy strzelać na co2 czy na gg? Są strasznie tanie, proste i niezawodne z tego co czytam :) a 8 na 10 strzałów z 20 metrów i 300 fps brzmi super jak na początek. co do galaxy to znalazłem jedną na strychu rozebraną więc jak ją poskładam to się sprawdzi i najwyżej zakupi masowo :) Dziękuję wszystkim za pomoc :icon_mrgreen:

Posted

Ty pytasz, My polecamy to co uważamy za najlepsze na początek

.

Na początek zabawy najlepsze są elektryki. Więc poleciliśmy CM030, jeżeli to ma dla Was za małą moc to może MP5K od Galaxy?

Trochę większe, ale o wiele więcej możliwości.

Jak już upierasz się na gazówki to Beretta od STTI to dobry wybór, tania i w miarę niezawodna.

GG całkowicie wystarczy, replika nie ma BB przez co może strzelać na GG w ujemnych temperaturach.

Posted

Pamiętajcie jeszcze że Glock ma tryb auto ;) w pomieszczeniu taka seryjka będzie dużo skuteczniejsza niż pukanie z beretty - taka chmura kulek robi wrażenie - naprawdę :) Pamiętaj też że beretta ma dość długi skok spustu i po 200 strzałach już boli paluch. Chyba że jak na westernach będziesz przed strzałem kurek napinał...

Ja na waszym miejscu wziąłbym glocka - kompaktowe rozmiary magazynków powodują że w miejsce jednego od beretty zmieścisz dwa do klocka... więc jesteś w stanie więcej ammo na raz mieć przy sobie.

Posted

Ja jednak radził bym zastanowić się nad MP5K od Galaxy.

Wiem że to trochę drożej, ale jakby się wam zachciało postrzelać w szerszym środowisku to byście za bardzo nie odstawali osiągami od reszty.

Posted

Dziękuje wszystkim za pomoc, która jest bardzo przydatna. Zaczniemy od beretty później może galaxy :) Co do szerszego grona to ciężko z tym u nas bo studiujemy w różnych miastach więc to będzie raczej weekendowe strzelanie :)