Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Pamiętaj, że TM ma plastikowy zamek i oznaczenia "Made in Japan", "ASGK", "Tokyo Marui Co., LTD.", "Gas Blow Back System", czyli -10 do realizmu.

Możesz też rozważyć Glocka od Stark Arms/Taiwan SA/VFC. Ma przynajmniej metalowy zamek i poprawne oznaczenia. No i jako nieliczni robią Glocka Gen4.

Edited by B-E-D-A
Posted

Którego byś nie wziął powinieneś być zadowolony, choć w wersjach na GG bywały problemy z cofaniem zamka, ale po reklamacji je naprawili, więc z każdego powinieneś być zadowolony. Jedna wada (dla niektórych zaleta) tych z normalnym zamkiem to że szybko z nich farba schodzi na krawędziach.

Posted

W warsztatach samochodowych też jest więcej Opli, Skod i Volkswagenów niż Ferrari. ;)

Nie żebym kwestionował legendę TM, ale jak na swoją cenę to ich klamki idealne nie są. Chociażby ze względu na full plasticzane zamki i badziewne oznaczenia, a poprawa tych mankamentów to kolejne parę stówek (oczywiście nie każdemu musi to przeszkadzać). No i dochodzi jeszcze mocno ograniczony wybór modeli, generacji i wersji kolorystycznych Glocków.

Jak ktoś nie chce ekstremalnie tuningować swojej klamki i wydać na nią tyle co na ostrego Glocka to taki Starks Arms spokojnie starczy - swego czasu w Airsoft Armory były dostępne w promocyjnej cenie porównywalnej do Glocków WE (400-450 zł zależnie od wersji).

ZAPI, dużo łatwiej by było coś doradzić jak podałbyś jaki masz budżet i do czego chcesz klamki używać.

Posted

Tyle, że mój mp7 i g17 TM działają bez kłopotu przy minus 5 stopni i nie wiem co to syfon xD przez rok ani jednej awarii jedyne co zrobiłem to wymiana lufy na pdi i gumy na km-heada.

Posted (edited)

Haters gonna hate. Miałem marujce, mam Starka. Zdecydowanie wolę to drugie.

Ps. Na co2 przy -12 mi śmiga. :D

Edited by Nitro
Posted (edited)

Na boczniaka wydam max 700 zł bo w cenie glocków z TM moge znalezć już nawet dobrego elektryka lub częsci do mojego.Chyba kupię starka albo Taiwan-SA ale troche poczekam bo jeszcze tak bardzo mi nie potrzebny.Klamki jak zawsze do jakis ciasnych pomieszczeń bo z moim Hk będzie problem.

Edited by ZAPI
Posted (edited)

Nie prawda. Klamka ma obecnie 335 fps. Wszystko zależy od tego, jak producent zaprojektuje zawór wylotowy i resztę flaków.

Edited by Nitro
Posted

O dziwo mój Glock HFC (a przecież to nie jest jakaś super firma) też nie syfonuje nawet w ujemnych temperaturach (ok. -5 stopni), a klamki np. WE z którymi miałem do czynienia potrafiły syfonować nawet w 10 stopniach na plusie.

Klamki, które mają plastikowe zamki i/lub nie mają blow backu z reguły lepiej działają w niskich temperaturach, więc tu TM ma tą przewagę zimą, że ma plastikowy zamek. Ale przecież większość użytkowników replik GBB na GG raczej liczy się z tym, że zimą mogą być problemy z działaniem. Rozwiązaniem mogą być specjalne gazy do niskich temperatur, ale nie testowałem to się nie wypowiem. Ewentualnie co2, ale wtedy może (ale nie musi) być za dużo fps do cqb + ryzyko uszkodzenia części wew. A od biedy to dobrym sposobem są magi trzymane z ogrzewaczem do rąk w kieszeni. xD

A za cenę takiego TM można mieć Taiwan SA/VFC (z poprawnymi oznaczeniami i metalowym zamkiem) i starczy jeszcze na lufę pdi, dobrą gumkę i zapasowy magazynek. Wtedy taki klocek przebija TM nie tylko wyglądem, ale też osiągami. Jeśli chodzi o awaryjność to części zamienne są chociażby w WGC, a części tuningowe do TM w większości pasują bez konieczności dopasowywania. Z resztą niektóre części dedykowane do TM nie pasują nawet do TM, więc różnie to bywa.

Na dodatek na próżno szukać Glocka 19 czy Glocka 17 Gen4 w ofercie TM.

Przy takim budżecie to chyba tylko wybór TM vs Taiwan SA. Moim zdaniem Taiwan SA z lufą pdi i dobrą gumką spokojnie starczy, a jak chcesz w przyszłości wymieniać wszystkie części wewnętrzne i wydać równowartość ostrej wersji Glocka to wtedy TM będzie lepszy jako baza do tuningu.

Samael, w TM'ach używasz gazu o obniżonym ciśnieniu tak jak to zaleca TM czy normalnego gazu?

Posted

Nie prawda. Klamka ma obecnie 335 fps. Wszystko zależy od tego, jak producent zaprojektuje zawór wylotowy i resztę flaków.

Mam pytanie co do zasięgu - na CO2 niesie widocznie dalej, niż na GG, czy nie ma dużej różnicy (chodzi mi o twój model Glocka)?

Posted

Nie twierdzę, że akurat Stark czy Taiwan-SA mają więcej. Tylko widziałem 1911 na CO2 który miał 370fps. Na GG raczej to nie grozi.
Posted

Mam pytanie co do zasięgu - na CO2 niesie widocznie dalej, niż na GG, czy nie ma dużej różnicy (chodzi mi o twój model Glocka)?

Nie ma różnicy,bo fpsy są niemal te same.

Posted (edited)

Oczywiście tylko i wyłącznie GG i mocniejszych minus co2. Tak szczerze to nawet nie wiem czy ten hfc132a to nie jest wymysł polskich sklepów, bo szczerze nie pamiętam abym znalazł coś takiego w zaleceniach od TM.

Zresztą co do autora kup co chcesz ale pamiętaj o jednym TM ma kontrolę jakości a chińczyki nie, no i miłego dopasowywania części jak zachcesz zrobić tuning repliki, jeśli nie będzie to replika TM. Dla twojej informacji jedyny glock zgodny z standardem TM to kjw 03.

Zresztą kup tego starka i miłej zabawy w tym dziale http://forum.wmasg.pl/forum/345-pistolety-rewolwery-i-pistolety-maszynowe/

Edited by samael16
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...