Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam mam Emke PJ. Kupiłem ją używaną i nie działał w niej tryb single fire. Później przy rozbieraniu jej urwał mi się kabel od batki. Miałem akurat trochę kabli do głośników więc ich użyłem. I teraz problem - na początku wszystko działało, a teraz kabel strasznie się zaczął grzać a sam silnik jakby nie miał wystarczająco mocy by ruszyć. Słychać tylko lekkie brzękniecie silnika. Na strzelance działała chwilę z moją batką a z żadnym Lipo 11.1 ani 7.4 kolegi nie chciała (mam Nimha 9.6).

Posted

Poluzowałem, nadal to samo. Sam silnik normalnie otrzymuje prąd - czyli coś z gearboxem... Najbardziej intertesuje mnie dlaczego na początku działało tylko z tą jedną batką

Posted

1.Jaka batka?

2.Miałem podobnie.Silnik nie chodził jak na sprężynie i był tak jakby wkręcony do gb.Wyjmij silnik i włóż jeszcze raz.Możliwa jest też blokada zębatek jak kolega pisze.Może te kable są złe.Daj to komus i niech sprawdzi.Czasem warto kupować używki a czasem nie.Mi się akurat dobrze trafiło :icon_razz: Nie martw się, wszystko się naprawi :icon_biggrin:

Posted

Witam.Wczoraj przerabiałem ten temat... Kolego problem tkwi w kostce stykowej w gb. Musiały ci zaśniedzieć styki lub się poprostu zabrudzić co powoduje iż za mały prąd płynie do silnika ,który ten nie ma siły uciągnąć sprężyny. Trzeba wyczyścić styki i aby uniknąć problemu w przyszłości założyć mosfet.

Posted

przeczyściłem kostkę stykowa i przelutowałem kable na głośnikowe "niskooporowe" i nadal jest to samo... Silnik normalnie działa. Zębatki się nie zacinają - newiem o co chodzi...

• 1 month later...
Posted

Mialem podobny problem i szczerze powiedziawszy po jakims czasie rozwiazal sie sam. Może byc kilka przyczyn

1 sprawdz czy kable sa dobrze podloczone, napisał to kolega.podst wyzej

2 podkladkowanie, moze byc zle, na yt sa poradniki jak dobrze wypodkladkowac

3 bateria, w mojej emce na nimh 7,4 albo 8,4 czasami dzialal czasami nie. Na lipo 11,1 dziala zawsze

4 mimo ze sprawdzales moze gdzies sie zacina w gb. W jakim polozeniu blokuje sie sprężyna?

U mnie w karabinku złożyłem za piątym razem jeszcze raz, obczyscilem przewody a potem dolozylem nowa batke i zaczelo dzialac w koncu.