Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Nabyłem właśnie sprzęt, który miał być w stanie idealnym ale mam wątpliwości co do stanu zamka.

Replika ma zamontowany akcesoryjny zamek metalowy na którym widać wyraźne znaki zużycia w 2 miejscach. Podpowiedzcie pls czy olać czy reklamować.

px4_1_zpsc91d1518.jpg

px4_2_zps0158cae8.jpg

Posted (edited)

Powiedziałbym, że to jest naturalne dla tego modelu. Miałem w swojej to samo (no, o ile jest to faktycznie zamek od H.K, ale tak wygląda), w końcu doprowadziły te deformacje do tego, że gnat zaczął pluć gazem i nieodrzucać zamka do końca - przy strzelaniu bez lufy zewnętrznej, te problemy nie występowały.

Koniec końców po próbach ze szlifowaniem wrzuciłem lufę od glocka plastikową, bez komory nabojowej, jako stabilizator lufy wewnętrznej. https://picasaweb.go...08/BerettaPx402

Ciekawe swoją drogą czy kupiłeś TM, czy ktoś Ci wcisnął H.K jako TM...

I to co pokazujesz to lufa, nie zamek :P

DSCN3527.JPG

DSCN3528.JPG

Edited by -Otto-
Posted

Otto, wielkie dzięki. Oczywiscie lufa zewnętrzna (pierwotnie wyglądało z zewnątrz na element zamka) :-o

Cała beretka jest TM, mam tez zamek oryginalny/plastikowy TM. Producenta tego metalowego nie znam.

Postaram się reklamować bo opis na aukcji aledrogo brzmiał "idealna" :-/

Posted

Sprawdź przy okazji wnętrze zamka, czy nie ma wyłamania tam. Jeśli jest, to kolejny gwóźdź do trumny "idealności" ;)

Tu w tym miejscu przed dyszą przy oknie wylotowym.

IMG_3124.JPG