Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam od niedawna Shotguna 003 long, wystrzelałem już z 30 magazynków i od początku kulka leci w górę. Kulki Używane 0,20 i 0,23. Ustawiam ten suwak lecznic to nie daje. Jest jeszcze jakiś sposób na regulacje celności?

Posted

Jak to nie to, w takim razie psiknij jakimś olejkiem (nie za dużo) w komorę i powinno pomóc.

Tragedia... NIGDY NIE PRYSKA SIĘ WNĘTRZA GUMKI HU cokolwiek i czymkolwiek by to było. Cięższe kulki będą lekarstwem na Twój problem.

Posted (edited)

Olej syntetyczny może uszkodzić gumkę, i/lub uniemożliwić korzystanie z hop-up na długi okres - ~300 kulek lub więcej przy sporym zalaniu olejem. Zobacz czy w temperaturze pokojowej problem się powtarza. Ja w swoim AGM 003 nie zauważyłem efektu zmarzniętej gumki, ale z drugiej strony strzelam na Madbullach 028.

Zdejmij lufę zewnętrzną (trzeba odkręcić zakrętkę rury na której jest rączka przeładowania), i zobacz przy hopku na 0 czy replika dalej strzela do góry, a jeśli nie, to obejrzyj, czy plastikowy krążek na lufie wewnętrznej nie ma jakichś baboli na powierzchni, i czy jest wykonany prawidłowo, i ewentualnie przesuń/obróć/zdemontuj go.

Jeśli masz możliwość to pożycz też od kogoś kilka cięższych kulek (np. 028) i zobacz czy to nie rozwiąże problemu.

Kulka kulce nierówna, więc marka też może robić swoje - niektóre kulki są bardziej, a niektóre mniej szorstkie.

W ostatniej kolejności jeśli replika pomimo prób regulacji HU, i wyeliminowaniu roli dystansera dalej ustawicznie strzela do góry ciężkimi kulkami, to możesz rozłożyć replikę, i zobaczyć czy wajcha hop-up`u jest prawidłowo połączona z regulatorem od komory.

Jeśli wszystko powyższe zawiedzie no to sory, ale tak już musi zostać, bo komora w tej replice jest klejona, a więc niemożliwa do rozmontowania.

Edited by Tomek P-ń
Posted

Olej syntetyczny może uszkodzić gumkę, [...]

komora w tej replice jest klejona, a więc niemożliwa do rozmontowania.

I dlatego w tej replice kategorycznie nie wolno niczym psikać na gumkę. Uszkodzenie gumki oznacza konieczność wymiany całego zespołu lufa-komora-guma.

Posted

Ten dystanser był na samym końcu i śmiem twierdzić, że pomogło przesuniecie go do przodu, poruszeniem nim oraz miał obok kilka paprochów, które osunąłem, a resztę posmarowałem oliwą z oliwek... z oliwą to żarcik :icon_biggrin: