Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mój SPAS się za tym pewno schowa. Tylko ten @#*$%! magazynek :|

Na www.world.guns.ru nie ma żadnej strzelby S&W... Gdzieś indziej znalazłem shotguna S&W AS, ale nie ma fotki :-( Poza tym jak to może być replika S&W bógwieile skoro wygląda kropka w kropkę jak CA870, które jest repliką Remingtona 870??

Posted

Nie nawidzę tego magazynka. Nieość, że w strzelbach takich magów nie ma, to jeszcze szpeci. Ten magazynek to był jedyny powód, przez który nie kupiłem CA870 tylko SPASa.

To będzie waliło lepiej niż HB-ma 2 razy większą moc. Ciekawe, czy będzie można wstawiać upgrady zewnętrzne i części wewnętrzne od świnki...?

Posted

Standardowo Remington ma magazynek rurowy umieszczony pod lufą. Są konwersje na strzelby, aby był magazynek pudełkowy, ale on wtedy jest bardziej z przodu. Zaraz za komorą zamkową, na początku prowadnicy czółenka, przynajmniej tak jest w Mossbergu i Remingtonie...

http://www.giwera.pl/artykuly/2003/news17/knoxx.htm

www.world.guns.ru <---polecam lekturę, nie tylko o shotgunach

Posted

Coś czuję, że ten nowy shotgun Cybergun'a nie będzie dorastał do pięt "Prosiaczkowu" Maruzena. Tylko zdjęcie zobaczyłem i już mi zaśmierdziało ABS'em. Chociaż jest spora szansa, że ta strzelba ma w środku gearbox, tak jak hardball (mamy perspektywy na tuning) bo istnieje spora szansa, że ta strzelba została zrobiona w podobnej technologii.

Posted

Wystarczy, że będzie miał osiągi i wytrzymałość jak hardballer to już będzie świetnie, tyle że może być drozszy jeżeli będzie mial oryginalne oznaczenia.

Posted
Na 90% ma flaki wymienne z CA870, ale słabszą sprężynę i gorszej jakości wlwmwnty wewnętrzne.

No chyba jednak nie: http://www.airsoftretreat.com/forums/topic...ms=UTG,internal

Nawet sprezyna wyglada na inna. Poza tym to fajny gnat, chwala sobie ludziszcza( moim skromnym zdaniem lepszy od tych hardbalerow i innych spasow) ale ja bym do tego plastik-fantastik'a nic mocniejszego nie wsadzal :).

pozdro

piok

Posted

Moim skromnym zdaniem jako posiadacz tzw. "innego" spasa mogę powiedzieć że po pierwsze mój tzw. "inny spas" ( jestem posiadaczem Spasa firmy ASG - DK ) ma dużo mocniejszą budowę mechanizmów wewnętrznych - metalowe elementy mech. spustowego (wszystkie) + tłok wraz z cylindrem z grubosciennego plexiglasowo-podobnego tworzywa .

Po drugie mechanizm spustowy jest w tym "czymś" z CG wygląda mi na bardzo podobny do tego z Hardballera tyle ze nie chodzi w "gearboksie" i

elementy jego nie są zbudowane z tego kruchego tandetnego plastiku jakiego użyto w Hardballerze więc moze i wytrzyma dłużej.

Po trzecie miałem do czynienia z wersją z allegro tego szotguna różnił się z tego co widać w linku wyżej kilkoma szczegółami:

1. magazynek był w nim atrapą - grawitacyjny mag ponad cylindrem

2. mech spustowy był bardzo uproszczony - chyba tylko 2 elementy

generalnie jak na to patrze to wydaje mi się że mam przed oczami własnie tamtego allegrowego w którmy jakiś zajadły miłosnik chińskich cudwnych replik postanowił przerobić atrapę na magazynek i przy okazji pokomplikował działanie spustu.

Porównojąc to co tu widzę (z która styczonści osobiście nie miałem) z replikami które przeszeły przez moje ręce tj. hardballer ,spas (allegrowy), spas12 (ASG - DK) , mossberg 870 czy co to tam jest (by allegro) i jeszce jedna strzelba z allegro mossberg m500. To replika ta palsuje się gdzieś w środku tej listy zaraz przed hardballerem.

Jest to mocno subiektywna opinia ze wzgledu na to że niestety niewiem jak bardzo wytrzymałe są wnętrznosci tej nowej repliki ( goscie na forum piszą że raczej niezbyt ) ,jeśli jednak są to może to być dobry zakup jak za cenę poniżej 200zł a jeśli nie to po co przepłacać. Radze dozbierać na dobry sprawdzony produkt taki jak "Świnka" (za 530zł) lub Spas12 ASG-DK ( 350zł) z tym że w tym drugim musimy jeszcze pogrzebać żeby pokazał swoje prawdziwe możliwośći. Fabrycznie bije na głowę większość sprężyn (stockowych) w tym przedziale cenowym, może opócz g3a3 z TM które jest stówkę droższe i nowych wersji M4 z CG i M15 z CA.

Po czwarte Piok jaką miałeś styczność z tymi tak zwanymi "innymi spasami" żeby je tu porównywać i twierdzić że wypadną gożej w porównaniu z tym badziewiem ?

Posted

Odpowiem na ostatnie pytanie najpierw:

Strzelalem z hardballerow, jakiegos m3 bennelli alegrowego, z benelli tm , spasa prawdopodobnie takiego jak Ty masz, nie pomne nazwy firmy wygladal jak ten na focie w speshopie , nie tuningowanego, wszystkie te repliki strzelaly "biednie" ( z m3 z tm bylo cos nei tak, fakt, cos bylo uszkodzone) Skadinad fajna mp5 z uhc, miala wieksze osiagi od nich.

Czemu wyrazilem sie ze moim zdaniem 870 z utg jest lepsze od tych gower ? Bo to jest moje zdanie i nikt sie z nim zgadzac nie musi i nie zabroni mi go wyrazac:).

Przedstawilem swoja opinie, podparta lektura kilku for ersoftowych, niekoniecznie polskich gdzie zamieszczone sa relacje, recenzje osob posiadajacych 870utg i porowniania tego szotgana do innych replik sprezynowych z przedzialu cenowego od 30 do 60 dolarow.

Ludziska sie zachwycaja tym sprzetem, chwala za swietna celnosc i zasieg, reg. hopap, ogolnie osiagi podobne do elektrykow z marui of koz oprocz szybkostrzelnosci.

W zadnym wypadku nie chcialem Cie obrazic , wyrazajac sie w dosc lekcewazacy sposob o tanich szotganach. Fakt, uwazam je za gorsze repliki, wiem ze da sie je podkrecac, Ty chocby to uczyniles ze swoim spasem, ale mam je w dosc niskim powazaniu, tego 870utg z reszta tez :).

Nie znaczy to ze bede naburmuszony jak ktos "osmieli" sie mnei zdjac z takiej repliki, w walce licza sie wyniki a nie narzedzia.

W skrocie: co kto lubi.

pozdro

piok

Posted

Generalnie jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju pompki czyt. Strzelby sytuacja wygląda trochę dziwnie na naszym rynku w zasadzie mamy do wyboru w tej chwili "chinczyki" z allegro albo trochę lepsiejsze pompki CG. Uważam jednak , że cena tych lepszych pompek jest niadekwatna w stosunku do jakości oferowanej przez producenta , bo jak sam zauważyłeś osiągi są podbne do tej "bidy" z allegro (w każdym razie nie jest to coś czego spodziewałbym sie ja płacąc za produkt cenę N* - razy większą od allegrowej ) .W zasadzie pozostaje nam tylko jedno uzbierać te pięć stów i kupić "świnkę". To fakt ,chcąc kupić dobrą repikę strzelby praktycznie niemamy wyboru. Ten polecany na tym forum charballer okazał się być ( wg. mojej oceny ) wyżucaniem pieniędzy w błoto ( pękło czoło cylindra -a producent nie posiada tej cześci zapasowej do wymiany ).Także bida straszna jeśli chodzi o tanie szotguny.

A pytanie moje Pioku powodowane było tym że twoja wypowiedź o domniemanej potencjalnej wyższości tego nowego produktu z CG nad np. moim spasem12 (asg-dk) może, ale nie musi wpłynąć źle na decyzję ludzi któży bardzo by chcieli mieć spężynową replikę dobrze strzelającej strzelby.Moze faktycznie na początku strzelanie z niej to niebyła rewelacja ale teraz mając porównanie z MP5 tm czy nawet M4 z TM ( obie sprężyny ) wiem że goście wyposażeni w te repliki mogą jedynie pomażyc o takim zasięgu skutecznego ognia w swoich replikach. A przypominam że uśredniająć wydali na nie tyle samo pieniędzy co ja.

Natomiast pojawienie się nowej repliki z CG zminiy myśle tylko tyle że będziemy mieli większy wybór replik i lepszą propozycję w zakresie cena / jakośc jeśli tylko cena bedzie zbliżona do hardballera.

N - cena nowego produktu z CG na polskim rynku podzielona przezwartośc jego odpowiednika na allegro. ;)

Pozdrawiam.

Posted

Mam SPASa dong-san i jestem w nim zakochany, ale on ma 210fps(tak podają w Specshopie, pisałem do nich) i 0.5J(napis na pudle), a nowy S&W ma 280fps i 0.64J, to mówi samo za siebie. A co do flaków: podobne jak w hardballu, ale nie w GB, poza tym wydaja się mniej kruche.

Myślę, że ten gnat będzie małą rewolucją w świecie springów, zwłaszcza dla osób, którym chodzi o osiągi i niezawodność, a mniej o wygląd(przytyk do magazynka :wink: )

Posted

Rifle man jesteś pewien że przetwają dłużej ?

Tak sie składa że Chardballer znajomego nie dotrwał do 2000 kulek wystrzelonych ( nowy ze sklepu ).

Podzas gdy inny znajomy używa takiego za 2 dychy już od pół roku i co więcej sprawił mu bardzo ładny tuning wizualny za pomoą drobnego papieru ściernego całego zmatowił i pomałował farbą mat czarną do plastików. Wygląda bardzo autentycznie natomiast teraz hardballer wygląda jak plastikowa zabawka.Z resztą czym może być więcej skoro już nie strzela. Jak ci się wydaje który z nich jest bardziej zadowolony z wydanych pieniędzy ?

Co do 280fps i 0.64J to jest to są to średnie wartości jak na moj gust , przypominam ze Piok biega z Swinka podkręconą do 450 fps. Ja w swoim Spasiorze niewiem ile mam bo niemam dostępu do chronografu ale stawiam na 350 na 0.25 gramowej kulce spokojnie ( wnioskuje po mocy oblającej, penetracji puszek, rozbijaniu butelek, i dosyc charakerystycznych krwiaczkach zostawianych na nieodsłoniętych częściach ciała postrzelonych przeciwników ).

Jednak osiągi nie mają tak pierwszorzędnego znaczenia najważniejsze moim zdaniem jest zadowolenia nasze z posiadanej repliki i poczucie tego że dobże wydało sie pieniądze . Patrz: Piok ma swoją swinke i jest nią zachwycony wie że dobrze wydał pieniądze , Ja z kolei polecam Franchi SPAS 12 Dong-san / ASG-DK mimo iż na początkiu byłem trochę zawiedziony teraz jestem nim zachwycony.Kupiłem go zaraz po tym jak tylko Kiwi wystawił mu pochlebną recenzję ( dzięki gościu ) na tymże forum. Może kupiłbym "Swinkę" ale popoprstu nie podpasowała mi z wyglądu. Kiwi z kolei posiada tę samą replikę co ja ale nie jest już tak jak ja zadowolony z jej osiągów bo jej nie podrasował. Do tego wszytskiego dochodzi całe mnóstwo różnych ludzi którzy kupili strzelby z allegro czy nawet strzelby z TM. Część z nich jest a część nie jest zadowolona a Forum to istniej po to moim zadniem żeby każdy kto ma chęć kupić sobie replikę wiedział co kupuje.

I w zasadzie nie jest ważne czym strzleasz ale czy jestes z tego zadowolony.A w przypadku gdy miałem doczynienia z sytuacją na strzelance z ludźmi z moje drużyny którzy są wyposażeni w allegrowe "cuda" a na konfrontacje przyjechała drużyna uzbrojona w (stockowe) TM-y kopary poopadały im ze zdziwienia jak porównaliśmy osiągi naszych i ichnich replik.Gosciowie myśleli że za tą cenę kupują bóg wie co i mieli potem dosyć niewesołe miny gdy okazało sięze takie przerobinoe g36 strzela o 10m dalej od M4 z TM.

Ktoś kto czytał to forum pomyślał sobie napewno że warto kupic to czy to ale tareaz napewno część z tych osób czuje sie zawiedziona. Bo wypisywane tu opinie nie zawsze pokrywają się z rzeczywistym obrazem.

A już napewno są tu ludzie którzy po tym jak zostali na lodzie z rozwaloną repliką na którą zbierali jakiś kawał czasu pomyśleli sobie że własnie mogli sobie kupic 10 gównianych replik od chińczyków.

Ciężko rozsądzić kwestie co jest lepsze a co gorsze ja wole produkt za 20 zł bo wiem co kupuje i cena za taką jakoś mi odpowiada, potrafie zaradzić niedostatkom tej "broni" ktoś kto niema takich umiejętności zadowolony napewno niebędzie z "chińczyka".

Posted

Ja tylko sprostuje 2 rzeczy. Mowa byla o ca870 z UTG z mojej strony a nie z Cg, ale oddam 5 kulek za to ,ze to te same giwery

nie 450 tylko 430 fps mam w szocie :)

pozdro

piok

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...