Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.

Problem niby błachy, ale komplikujący mi życie niemiłosiernie.

Mianowicie, chciałem wymienić lufę i gumkę w moim ak od E&L, problem polega na tym, że nie mogę za Chiny ludowe wykonać ostatniego kroku przy demontażu zespołu lufy, czyli wybicia przedniego PINu który trzyma cały przód w kupie.

Próbowałem młotkiem, i innymi patentami, ale sucz, po prostu nie chce sie ruszyć nawet o milimetr...

Proszę o pomoc, nie mam pojęcia jak poradzić sobie z tym pinem, a jutro miało być moje pierwsze porządne strzelanie od przeszło 2 miesięcy...

Pozdrawiam i z góry dziękuje, za pomoc!

Posted

Jak uprzednio napisane i moge to potwierdzic bo mialek okazje rozkrecic EL : lufa trzyma sie na 2 imbusach pod szczerbinka :-) takie samo rozwiazanie jest w LCT. Jezeli upierdzielisz gwinty srob bo masz cholernego pecha bo wyszysko ci po prostu sie rozleci. Taki feler konstrukcyjny.

Ale jest na to prosty sposob:

1. wymienisz cala podstawe szczerbinki na kolowana ( np vfc lub ich klonow ): duzo roboty bo musisz zerwac gwinty i spasowac podstawe do body.

2. lub przewiercic lufe ta aby ci sroby wchodzily od sroda lufy ( wtedy sroby zablokuja ci ruch lufy )

3. lub przewiercic podstawe szczerbinki tak aby ci wlazl kolek ( ale to wymaga zmiany lufy lub jej obroki )

Najprostrza metoda do nawiercenie otworow. Jezeli zgubisz srobki to idealnie pasuja te od kostki eletrycznej :-) ( testowane na cymie i i LCT,tak wiec zakladam ze do reszty tez bedzie pasowac )