Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Szukam włącznika żelowego/taktycznego do SolarForce L2P 900lm XM-L2 T6 3C extended.

Na stronie producenta i grega są 2 modele:

PTS-2 oraz PTS-3.

warto interesować się tymi modelami czy wybrać coś innego? Znajomy miał pts-2 i narzekał na jakość.

Posted

Pasują z latarek Ultrafire z tym, że w UF gwint jest płycej niż w SF i nakrętka nie dochodzi do uszczelki.

Powinny pasować bezproblemowo te z Surefire.

Powiadasz więc, że jak mam włącznik żelowy po SureFire G2 to powinien pasować bez problemu do SolarForce L2P? Jakby nie patrzeć - nie ma między nimi wielkiej różnicy, ale jeśli mogę się zapytać użytkownika to czemu nie :)

• 3 weeks later...
Posted

Gwinty w latarkach pasują (surefire - solarforce) i wszystko działa. Sam włącznik na kablu - jeżeli jest w wersji odpinanej solarforce - to ma inną końcówkę niż ta z surefire, tak więc samego kabelka nie podłączysz do końcówki latarki innej firmy.

Posted

Też mam PTS-3. Jak się będziesz delikatnie z tym obchodził, to będzie działało. Jak będziesz szarpał, to ukręcisz końcówkę kabla. PTS-3 traktuję bardziej jako zapas możliwej konfiguracji latarki, a standardowo używam zwykłego włącznika z latarką w ciut innej (dalszej) pozycji niż przy końcu lufy. Miałem na jednym milsimie złe doświadczenia, jak to od ściskania osłony lufy 2 razy niechcący uruchomiłem ten żelowy włącznik... PTS-2 nie brałbym pod uwagę, ze względu na to, że w przypadku uszkodzenia kabla w terenie, latarki nie uruchomisz.

Jak chcesz porządnie to kup Surefire - tylko sama końcówka będzie Cię kosztowała tyle co cała latarka, ale będziesz zadowolony ;) Pożyczałem od kolegi na testy i tam jest wszystko o wiele bardziej solidnie z tą końcówką zrobione. Poza tym w Surefire niestety nie widzę nic szczególnego względem Solarforce na którą to markę postawiłem i której to mam kilka latarek ;)