Kowal009 Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 Witam Mam taki otóż problem: posiadam pmr Intek MT-5050 i kupiłem do niego przycisk PTT. Przycisk podłączyłem do radia, słuchawkę do przycisku i dźwięk ładnie słyszę ale jak naciskam przycisk nic się nie dzieje tak jakby mógł tylko przekazywać dźwięk i chciałbym wiedzieć czy to przycisk jest walnięty czy to może coś co da się rozwiązać. Quote
kugelblitz Posted December 20, 2014 Report Posted December 20, 2014 Nic się nie dzieje ? To znaczy że nie zaczyna nadawać, czy nadawanie się włącza (dioda zapala się) ale nie słychać tego co mówisz ? Możliwości są następujace - walnięty jest włącznik w PTT i nie nadaje - walnięty jest mikrofon, nadaje ale nie ma fonii - walnięty jest wtyk/kabel - walnięte jest gniazdko w radyjku najlepiej by było gdybyś znalazł inny ptt i zobaczył czy z nim działa, wtedy można ograniczyć problem do ptt lub radia Quote
seger Posted December 22, 2014 Report Posted December 22, 2014 albo miernik w łape i badamy czy przewodzi :) Quote
Recommended Posts