Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siema, mam problem ze swoją repliką AK47 SRT-08 podczas strzelanki zauważyłem ,że karabin pluje kulkami leci ich pełno i bez mocy czasem opadają w dół lub wytaczają się z lufy a czasem nie lecą w ogóle i jest taki przytłumiony dzwięk wystrzału.

Rozkręciłem replikę i zastanawiam się nad wymianą komory hop-up czy to coś pomorze?

Posted

Rozbierz silnik bo skoro już rozebrałeś gearboxa to leć na całość. Ja bym poszedł tropem zaproponowanym przez Nitro - sprawdź gumkę i zmień ją na coś zrobionego z silikonu, a nie koła od tira.

Posted

Gumkę zmienię, z wymianą części w wyżej wymienionych linkach też bez problemu dam radę tylko mam pytanko czy dobrze je dobrałem do siebie czy będą współgrać ze sobą, a wymienić chcę bo skoro rozkręciłem gearbox to przy okazji można zmienić te plastikowe części na coś trochę lepszego.

I jeszcze jedno pytanko jaką wźiąść dysze krótką czy długą jaką głowicę cylindra krótka czy długa, albo inaczej co daję krótka, długa lub pod jakim względem się je dobiera z góry dzięki za pomoc :icon_biggrin:

• 4 weeks later...
Posted

Polecam naprawę czy tuning gearboxa robić samemu jeśli ktoś lubi majsterkować to niezła zabawa ale oczywiście trzeba najpierw trochę wiedzy w temacie nabrać parę poradników i można próbować dlatego nie trzeba od razu rzucać zdaniami typu a masz pojęcie co robisz :)