Dybcio Posted January 6, 2015 Author Report Posted January 6, 2015 Powiem Ci, że zapłaciłem 70 zł. Niestety byłem zmuszony, bo potrzebowałem je dwa trzy dni przed, a święto było, ale moja batka przetrwała najdłużej Quote
MarekMac Posted January 6, 2015 Report Posted January 6, 2015 a w piątek po znajomości wyczaję kamizelkę i ładownice (wszystko US Army) Tylko się nie natnij bo ostatnio jacyś dowcipnisie skrót ACM zaczęli rozwijać jako American Contract Made sugerując, że jest to wyposażenie wojsk amerykańskich. W rzeczywistości skrót ten oznacza All China Made - to nawet nie jest firma, a zbiór firm-fabryk położonych w Chinach, które nie wypracowały własnej marki. Krótko - ACM to chińszczyzna. pyta się was, co w następnej kolejności powinienem kupić Ja bym poszedł w buty z usztywnioną kostką i nakolanniki. Quote
Mrozoso Posted January 6, 2015 Report Posted January 6, 2015 Możesz też sprawić sobie hełm (np kopia jakiegoś FAST'a za 150-200zł), naprawdę lepiej mieć coś twardego na głowie (szczególnie w budynkach). Quote
Dybcio Posted January 6, 2015 Author Report Posted January 6, 2015 To znaczy buty już rodzice mi powiedzieli, że jeśli nie zażyczę sobie szmatek za 400zł to mi kupią :P Chcę buty Mil-Tec z Zielonego Sklepu za 170zł kilku znajomych ma i mówią że są super. Co do hełmu to mam oryginalny niemiecki hełm do ćwiczeń w maskowaniu Flecktarn, ale kupię okład w Woodland. Nie jest on metalowy. Został on wykonany z jakiegoś tworzywa, które przetrwało test cegły. Hełm stary ale nowy (nieużywany, ale z jakiś magazynów niemieckich. Kupiony na zlocie w Bornym-Sulinowie kilka lat temu) Quote
Recommended Posts