GuloGulo Posted December 5, 2014 Report Posted December 5, 2014 Mam problem, a nie mogłem znaleźć na forum odpowiedzi. Otóż po remoncie GB v.2 nie mogę sobie poradzić ze złożeniem. Reversal zębatki silnikowej bez przerwy wyskakuje z gniazda i nie sposób zmontować obu połówek szkieletu. Macie może jakiś "patent" żeby reversal siedział solidnie w swoim gnieździe a jednocześnie po montażu spełniał swoją funkcję. Myślałem nawet o nawierceniu otworu w osi i przykręceniu go do dolnej połówki szkieletu ale nie mam takiego małego gwintownika. I może jest jakiś prostszy sposób? Quote
pan kozaq Posted December 5, 2014 Report Posted December 5, 2014 Mocny magnes (ja używam takiego od głośnik) pod gb i jechane. Quote
mike88 Posted December 5, 2014 Report Posted December 5, 2014 ja stosowałem taśmę teflonową, szybko się ubija a przy pierwszym złożeniu AR sie trzyma Quote
wiciok Posted December 5, 2014 Report Posted December 5, 2014 Na AR dużo smaru + przytrzymujesz go pęsetą jak na foto poniżej: Quote
Radnor Posted December 5, 2014 Report Posted December 5, 2014 Magnes pod gb i siedzi na swoim miejscu. Czasem jak nie chce wejść na swoje miejsce to pomagam mu śrubokrętem :) Quote
GuloGulo Posted December 7, 2014 Author Report Posted December 7, 2014 Dzięki za rady :) W sumie użyłem kombinacji wiciok-a bo nie mam magnesu.Przykleiłem ociupiną poxipolu i trzymało na tyle dobrze że złożyłem drania :) do kupy a potem klej puścił (zgodnie z przewidywaniami) i działa OK. Quote
pan kozaq Posted December 7, 2014 Report Posted December 7, 2014 @Gulo- zawsze można silnika użyć, w przypadku krótkiego neodyma cymy nawet coś dało się zdziałać ;) Quote
GuloGulo Posted December 7, 2014 Author Report Posted December 7, 2014 Hehe, o tym też pomyślałem, ale mam jakiś stokowy badziew (w końcu i tak będę musiał zainwestować w coś porządnego) i ledwo śrubki przyciąga :) Ale dzięki za wszelkie pomysły, mogą przydać się w przyszłości :) Quote
Recommended Posts