Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam w mojej m'ce połamała się listwa popychacza i w ten oto sposób dysza się nie ruszała. Skleiłem ją i wszystko wyglądało dobrze. Po złożeniu całości i zrobieniu testu papierka okazało się że są straszne nieszczelności (Obstawiłem że dysza za krótka), strzelała także co któraś kulka. Wyciągnąłem gearbox i zaobserwowałem że powietrze wychodzi nie tylko przez przód, ale i przez bok (W dziurze którą posiada cylinder), czy tak powinno być ? Czy po zmianie listwy, dyszy i cylindra powinno wszystko pójść gładko ? :) Czy może to coś innego ?

Posted

Dysza jest zmieniona. Założyłem nowy popychacz i gearbox pracuje ładnie, ale wydaje mi się że jest ona za krótka, ile powinno być widać dyszę jeśli spojrzymy przez gniazdo magazynka ?

Posted

Mam kolejny problem, nie wiem co jest grane. Założyłem nowy popychacz i dyszę, ale dysza wcale się nie cofa, wykonuje tylko ruch do przodu, a potem wraca do swojej standardowej pozycji. O co chodzi ?

Posted

Tak jak widać na animacji, dysza cofa się i pozwala wpaść kulce do komory, u mnie tego nie ma. Cały czas zasłania połowę wlotu do komory, w momencie strzału nie cofa się i nie pozwala wpaść kulce.

Posted

Wydaje mi się że dysza jest za długa i muszę ją spiłować. Po włożeniu kulki do komory i próbie strzału, kulka nie wpada do lufy, blokuje ją dysza. Czy dobrze myślę ze skracaniem dyszy ?