Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem nowy na forum więc w skrócie: OD niedawna zacząłem się interesować militariami i nadeszła pora aby kupić replikę.Niestety nie wiem którą wybrać bo jest ich sporo i opinie są różne. A więc od razu mówię że nie będę kupował żadnego chinola. Repliki które mnie interesują to M4,M15,G36,UMP 45.

Z tego co znalazłem to G36c od Aresa

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5352&name=ARES_-_G36C_-_AR-006

i

UMP 45 również od Aresa

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=5364&name=ARES_-_UMP_-_New_Ver._2012_-_SMG-001

M4 Evolution Airsoft- tutaj to nie wiem znalazłem wersje z metalowym body i chwytami plastikowymi.

Co do m15 to nie wiem,jestem otwarty na propozycje.

Aha mój budżet wynosi 900zł-1000zł

Posted

G36 oraz UMP od aresa to bardzo dobre repliki, więc wybierz co ci się bardziej podoba.

Aha, do obu będzie potrzebny akumulator, bo nie ma w zestawie.

Z dobrych emek do 1000zł wybór w sumie wcale nie jest taki powalający.

Evolutnion, to dobre repliki, ale bebechy też nie są wybitne, z drugiej strony jest KWA CQR, która ma świetne bebechy, ale plastikowe body. Ja bym sobie odpuścił i brał G36 lub UMP

Posted (edited)

Sprawdź sobie i porównaj przed zakupem ceny magazynków. Jeszcze parę lat temu do UMP były sporo droższe i występowały jedynie hi-capy. Nie wiem jak obecnie. Do G36 są midy, lowy i hi-capy, a także adaptery na magazynki z serii M4/M16.

Edytuję,

faktycznie są midy do UMP, lecz cena 99 zł za sztukę to sporo w moim mniemaniu.

Edited by Mati86
Posted

Kupując G36 dostaniesz bardzo dobrą, sprawdzoną konstrukcję, wewnętrznie jak i zewnętrznie.

UMP nigdy w rękach nie miałem, ale po Aresie można spodziewać się tego samego co w G36 zewnętrznie, a wewnętrznie to to samo.

Wadą są na pewno gorzej dostępne i droższe magazynki, ale będziesz miał bardziej unikalną i rzucającą się w oczy replikę.