Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

przeczytałem temat o wyborze m-ki (znalazłem tam tylko ogólne i pobieżne informacje na temat KA), przeszukałem forum i nie znalazłem nic satysfakcjonującego.

Zamierzam kupić taką oto replikę:

http://allegro.pl/co...4749461182.html

Dodam, że zaczynam przygodę z ASG.

Czy bardziej doświadczeni koledzy/koleżanki mogą mi powiedzieć coś więcej o tym sprzęcie?

Ewentualnie zaproponować coś innego, podobnego w granicach około +100/200zł?

Zależy mi na dobrym zasięgu i łatwości tuningu w kierunku para-snajperskim.

Posted

@Kopcik przestań wygadywać bzdury! Pomagać mogą tylko osoby mając pojęcie o danym zagadnieniu.

KWA oprócz wzmocnionego szkieletu GB nie ma nic do zaoferowania. Wygląda o wiele gorzej niż KA czy G&P.

Posted

Wady KWA to głownie trzyczęściowe body i pośledniej jakości tłok z silnikiem. Do tego niestandardowa komora HU.

A oferuje właśnie "ten" szkielet GB na którym wyciągali ludzie 600+ fpsów. KA w stocku strzela dobrze ale tuning tego wiąże się z wywalaniem wszystkiego z środka. G&P ma wzmocnione GB ale w gorszy spsoób niż KWA. Ma za to lepsze body.

Posted

To nie jest dział poświęcony tuningowi replik. Do zabawy nie potrzeba 600FPS. To co oferuje KA w stocku jest wystarczające.

Czy w podobnej cenie poleciłbyś coś lepszego?

G36 Aresa coś innego Aresa? Chociaż bardzo mi zależy na zasilaniu w kolbie.

Posted

@Buniek92

Autor napisał o łatwości tuningu a w ka coś takiego nie istnieje. I nie przypisuj mi słów których nie powiedziałem, napisałem że na szkielecie kwa osiągano 600+ fpsów jako dowód na jego wybitność a nie w kontekście że on ma robić takie monstrum.

Posted

Nie przypisuję, ale po co komu szkielet wytrzymujący 600FPS gdzie na strzelankach średnia prędkość to 380-400 FPS? Przeczytaj jeszcze raz mój post. Gdybym stał przed wyborem emki w tych granicach cenowych to KWA ze względu na swój wygląd byłoby u mnie na ostatnim miejscu.

Posted (edited)

Bo np. zimą nie trzeba się o niego martwić. Ty byś wolał ładniejsze GP, ja np. kupił bym KWA właśnie dla tego, że nie muszę się o bebechy w ogóle martwić, w razie tuningu nie trzeba się również niczym przejmować, w końcu replika ma strzelać a nie wisieć na ścianie.

Ale widzisz ja mam takie podejście a ty inne. Co nie znaczy, że produkt X jest gorszy lub lepszy od Y. Po prostu są inne.

Dlatego ja autorowi również polecę KWA.

Edited by relativy
Posted

Bo np. zimą nie trzeba się o niego martwić. Ty byś wolał ładniejsze GP, ja np. kupił bym KWA właśnie dla tego, że nie muszę się o bebechy w ogóle martwić, w razie tuningu nie trzeba się również niczym przejmować, w końcu replika ma strzelać a nie wisieć na ścianie.

Ale widzisz ja mam takie podejście a ty inne. Co nie znaczy, że produkt X jest gorszy lub lepszy od Y. Po prostu są inne.

Dlatego ja autorowi również polecę KWA.

Dzięki za opinię, ale niestety nie mogę znaleźć nic podobnego do M16A3 od KWA w okolicy 1000zł.