Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kryptek (opodobny) - Specna Arms

Recommended Posts

Posted

Wczoraj dotarł do mnie egzemplarz taniej kopii Krypteka produkcji Specna Arms. Na stronie sklepu widnieje informacja "HLD" - zapewne mająca nakierować nasze myśli na wersję kamuflażu Highlander.

Co prawda nie miałem okazji widzieć go póki co w naturalnym, dziennym świetle, ale mimo to wydaje mi się, że kopia od Specny ma bardzo ograniczoną ilość koloru zielonego. Intensywność zielonej barwy jest na pewno mniejsza niż sugerowałyby to zdjęcia z oficjalnej strony Krypteka:

http://www.kryptek.c...-camo-patterns/

Jakość szwów i nitek wydaje się pozostawiać nieco do życzenia. Obawiam się, że w pierwszej kolejności współpracy odmówią guziki w spodniach. Koledzy z ekipy, którzy używają Woodlanda od Specny narzekają, że także rzepy nie są najwytrzymalszym elementem. Czas pokaże, póki co nigdzie się nie odrywają (byłoby dziwne, gdyby się odrywały, skoro mundur jest nieużywany :icon_wink: ).

Właściwości kamuflujące? Brak, przynajmniej w moim najbliższym otoczeniu. Nie miałem okazji zaobserwować jak zachowuje się w nasłonecznionym otoczeniu, ale w terenie zacienionym... nie będzie łatwo go dobrze wykorzystać :icon_smile:.

Pod spodem kilka fotografii. Niestety, robione czajnikiem, w dodatku po zajściu słońca - około 20 minut zanim zrobiło się całkowicie ciemno. Mam nadzieję, że dadzą jednak choć minimalny pogląd na sprawę. Na zdjęciach można jeszcze zobaczyć przykładowe porównanie kolorystyki do:

- Flecktarn (niby kontrakt, ale kolorystyką odbiega od większości innych kompletów, które widziałem - jego zieleń zdaje się zmierzać w kierunku morskiej zieleni);

- Marpat (Helikon);

- Greenzone (Helikon);

- Pantera (kontrakt, choć już wyraźnie sprany)

Uważam, że jeśli ktoś szuka ciekawego kamuflażu w niskiej cenie, niekoniecznie dobrze kamuflującego, to ten Kryptek jest wartym uwagi rozwiązaniem.

http://airsoftphotos...w/513479?page=1

Pozdrawiam.

większa czcionka /OFF