Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Na allegro są kompletne podstawy ze szczerbinką za 80. Co prawda od AK a nie AK-74, ale jak kogoś taki kompromis zadowoli, to czemu nie.

http://allegro.pl/po...4661920655.html

Na pewno jest to lepsze od chińskiego znalu.

Jak chcesz zmniejszyć luz na boki, to spróbuj podkleić po obu stronach czymś cienkim (blacha alu z puszki?) wewnętrzne ścianki podstawy szczerbinki, w przestrzeni gdzie osadzona jest szczerbinka.

• 3 months later...
Posted

Witam serdecznie forumowicze.

Wiem, że piszę już kawał czasu po tym jak ten temat został tu poruszony jednakowoż nauczony moimi poczynaniami z moją pierwszą miłością od A&K tj. SWD można rzecz że rozwiązałem problem luźnej muszki tanim kosztem i z zachowaniem możliwości jej regulacji. Jak to mówią : jeżeli nie możesz czegoś zrobić to wypróbuj taśmę izolacyjną (czyt uniwersalną). Kupiłem RK-02 i też miałem kłopot ze szczerbinką a oto moje rozwiązanie :

- Wyjmujemy szczerbinkę

- Wyjmujemy blaszkę

- Przyglądamy się czy blaszka nie jest pęknięta, jeżeli nie możemy przystąpić do jej ''ulepszenia''

- Otwieramy skrzyneczkę z narzędziami tudzież szafeczkę i wyjmujemy zeń taśmę izolacyjną

- Teraz uwaga, blaszka winna być wygięta w kształcie księżyca, tutaj podgląd jej wyglądu od pozycji wyjściowej :http://wmasg.pl/var/...84750/main.jpeg

- Jak widzimy są tutaj takie jakby 3 zwężenia, bierzemy więc taśmę izolacyjną i równomiernie owijamy TYLKO GÓRNE ZWĘŻENIE które służy za stabilizację muszki.

- Po obklejeniu 4-5 warstwami UCINAMY NADMIAR TAŚMY tak aby kształt naszej blaszki pozostał należyty.

- Teraz wsadzamy blaszkę na miejsce (uwaga, może stawiać opór, lecz tak ma być

- Umiejscawiamy szczerbinkę na miejscu (trochę się trzeba będzie posiłować ale ostatecznie wejdzie

- Cieszymy się najstabilniejszą szczerbinką na strzelance :icon_biggrin: (chyba, że kto inny zalał swoją jakimś patexem tudzież kopelką :icon_razz:)

Mam nadzieję, że mój sposób pomoże komukolwiek :icon_smile:

Pozdrawiam