TheRandomHobo Posted October 25, 2014 Report Posted October 25, 2014 Dzień dobry wszystkim, mam jedno zapytanie. Parę lat temu, jak aktywnie bawiłem się w ASG (niestety, pozostawanie w sezonie strzelankowym w miejscu, gdzie nie ma się kontaktu z lokalnym środowiskiem aktywności niestety nie służy :) ), w ramach obuwa zakupiłem sobie HAIXy 2005. Buty przypadły mi do nóg :) , były wygodne, ciepłe (używane oprócz strzelanek jako zimówki) itp. Niestety, zeszłej zimy (gdzieś tak 3 - 4 rok noszenia niezbyt tyrającego buty, w lecie strzelanki, w zimie na co dzień) na potęgę zaczęła odklejać się podeszwa, szewc po sprawdzeniu stwierdził, żę nie do naprawy (klasyk - poliuretanowa gąbka straciła trwałość i zaczęła się łuszczyć), po doraźnym sklejeniu buty wytrzymały tydzień - dwa. W związku z tym, że zima się zbliża, a ja przepadam za butami typu militarnego, to chciałbym prosić o poradę, co można kupić jako dobre, trwałe buty na zimę (i do okazyjnego ganiania po lesie, mam nadzieję, że uda mi się do ASG wrócić :) ). Nie ukrywam, że gdybym miał pewność, że kolejna para HAIXów wytrzyma mi dłużej, to nie miałbym dylematu, natomiast jeśli jest jakiś inny model butów godny polecenia, to dziękuję z góry za informację. Kwotę zakładam do 400 zł. Zdaję sobię sprawę, że moje pytanie może być potraktowane jako pójście na łatwiznę (wiem, są wątki o polecanych butach), więc jeśli mój post to zbytnia gafa, to proszę o potraktowanie tego, jako pytanie o trwałość HAIXów. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts