Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Na filmiku, który pamiętam byli goście z SW98, jeden z Osirisem (albo czymś bardzo podobnym) i jeden z SWD, wszyscy w karnej obstawie misiów z kałaszkami obwieszonymi Zenitem i Eotechami aż miło.

Może wszystko co ma dwojnóg to snajperka?

Snajperka to taka baba z karabinem :) A taka baba, czy facet, żeby nazywać się "snajperem" nie musi mieć "snajperki" sensu stricte, tylko ma wykonywać określone snajperskie zadanie. Poza tym nasi policyjni snajperzy używają takich AK, bo w warunkach ich działania ta broń daje im realną przewagę zasięgu. W Sarajewie "Aleja Snajperów" też zasłynęła dzięki kałachowi. No, ale już bez OT.

Edited by czortkot
  • Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może wszystko co ma dwojnóg to snajperka?

Dla mediów i "zwykłych" ludzi pewnie tak. No, ew. jak ma dwójnóg to KM lub snajperka. Jak ma do tego jakiś celownik to już z pewnością snajperka.

Posted (edited)

Co do ładownic, to chyba jednak WZ, http://military-zone...g-pouc_7765.jpg

To znaczy nie ta sama z Helikona :icon_biggrin: bo to tylko przykład, że kamuflaż taki sam.

Edit: A i snajperem osoby nie interesujące się takimi rzeczami nazwą zwykłego gościa z AK74 i lunetą.

Edit: Czy to u trzech panów od lewej nie są czasem granatniki?

Edited by ceneruj
Posted

Może więc warto tu wrzucić (bo chyba nie było, ale nie chce mi się sprawdzać)

. Myślę, że warto to obejrzeć i przemyśleć, jeśli nawet nie w kontekście konfliktu ukraińskiego to ogólnie w kontekście bezpieczeństwa RP.
Posted

Na filmiku są różne zdjęcia Putina, na których wygląda różnie. Niestety nie znam języka, więc sam nie wiem czy chodzi o jakiegoś sobowtóra (to obstawiam) czy o coś innego.

Posted

Czyli, że co? Mamy mieć przerąbane, bo Putek ma swoje klony? Albo... jest to wymyślona persona i po prostu zmienia się sobowtór zakładając maskę z twarzą Putina? Dawno uczyłem się rosyjskiego, więc nie za wiele rozszyfruję z tego, co tam mówią.

Posted

Szczerze mówiąc to zdziwiłbym się gdyby nie miał swoich "klonów" ;) Będę wdzięczny jeśli ktoś (kto zna język) da znać o co chodzi, bo teraz to takie gdybanie.

Posted (edited)

W dużym skrócie - "dowodzą", że Putin ma kilku sobowtórów min. gdyż operacje plastyczne nie pozwalają na aż takie i tak liczne zmiany, jest mozliwość, że oryginał nie żyje. Podobnież w historii miały już miejsce takie przypadki, a klip kończy się pytaniem: "kto jest na tyle władny, by pociągać za sznurki i kierować samymi "Putinami?" :icon_wink:

Pozdrav

PS. Przepraszam za niejaką łopatę... Jeden z niewielu tematów, jakie śledzę, a jeszcze z rana mam zamknięte oczy i dat przy postach nie dowidzę ;)

Edited by Kovu Killaruna
Posted

Czy ucichło to nie byłbym taki pewny. Gdzieś obiło mi się o uszy o możliwej ofensywie po świętach, o kolejnych ofiarach, dozbrajaniu itp. Ale niewiadomo na ile jest to czysty fakt, a na ile proppagandowy syf.

Posted

Prawosławni świętują Paschę 12 IV, a doświadczenie uczy (wojna Jom Kipur, ofensywa Tet) że święto do dobry czas. Ciekawe, ilu Rosjan nie dostanie przepustki na święta...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...