asdfasdf Posted October 13, 2014 Report Posted October 13, 2014 Witajcie, odkryłem co i jak z moją repliką, dysza dziwnie się porusza, załączam niepubliczny film na yt z jej pracą. Może miał ktoś do czynienia z czymś takim ? Pozdrawiam Quote
tred211 Posted October 14, 2014 Report Posted October 14, 2014 Pracuje normalnie. Losowe położenie dyszy po cyklu pracy gearboxa jest całkiem naturalne. Można założyć układ mosfet z AB (z hamulcem silnika) spowoduje to, że na single dysza prawie zawsze zostanie w jednej pozycji. Na auto nadal będzie loteria. Jedynie założenie układu z kontrolą położenia zębatki tłokowej w poprawia w pełni pracę całego układu. A tak poza tym, to z tego powodu coś dzieje się złego? Jeżeli podwójne strzały wina leży po stronie gumki hop-up. Jeżeli puste strzały to wina maga, albo zbyt długiej dyszy, albo braku opóźniacza popychacza dyszy w przypadku zmiany na batkę o większym woltarzu. Quote
asdfasdf Posted October 14, 2014 Author Report Posted October 14, 2014 No nie wiem, czy ta dysza się tak powinna poruszać. Problem twki w tym, że kulki lecą albo jedna, albo 2-3, czasami wcale, i replika się czasem zacina... Quote
Recommended Posts