Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

1.Broń

Mam już wybraną g36c jb kupię na dniach w dobrej cenie chyba, ak jakoś mi się nie podobają. Używek nie chcę - chyba strach trochę

http://www.taniemilitaria.pl/g36c-jg608-p-147.html

2. Reszta ekwipunku co proponujecie?

Mundur, walkie talkie, kask, okulary / google, broń podręczna

Święta idą i list do Mikołaja trzeba napisać ;)

Także chciałbym mieć już wybrany w miarę ekwipunek

Proszę o podpowiedź i wiem że to trochę uciążliwe, bo co chwilkę ktoś pisze nowe wątki "jak zaczac",Także za poświęcony czas i wiedzę szczerze dziękuję

Posted

1. Replika dobra.

2. Po pierwsze, pisze się gogle, a nie "google". "Google" to taka wyszukiwarka internetowa. Podstawa to replika, dobre kulki (np. G&G) i ochrona oczu (z atestem!). Krótkofalówka, kask (hełm), broń boczna nie są konieczne. Tak samo mundur - fajna rzecz, przydatna, ale nie jest absolutnie konieczna. Określ swój budżet to będziemy wiedzieli dokładniej co możemy polecać.

Posted

Sorki za Google pisze z tel i słownik zmienił słowo :) budżet około 500 - 600 zł nie licząc repliki to osobny budżet. (Dostanę ją jako prezent) zależy mi też na akcesioriach do broni co warto mieć. Latarkę mam do podwieszenia.

Posted

Akcesoria narazie olej - nie są one konieczne, a i często zupełnie nieprzydatne. Mając taki budżet na "pierdoły" możesz troche poszaleć. Osobiście wydałbym te 500zł następująco:

- 2 kilogramy kulasów G&G 0,25g - 80zł,

- ochrona oczu (w moim przypadku gogle Bolle Defender bo potrzebuje czegoś co pomieści okulary korekcyjne, ale Ty za niewiele mniejszą kwotę kupisz okulary od Uvexa) - 60zł

- batka LiPo i prosta ładowarka mikroprocesorowa - 100zł,

- mundur Flecktarn (ja lubie Flecktarn i jest on też tani) - 50zł

- buty z usztywnieniem kostki - zdaje się, że za 200zł można kupić już w miare dobre buty.

Posted

Jeśli radio to polecam Baofengi. Jeśli pistolet to mogę polecić Cymę 030 (i pochodne). Ja (gdybym miał wybierać jedno z dwojga) wybrałbym radyjko. Rzadko strzelam się w budynkach (a w 90% przypadków krótkiej broni w airsofcie używa się w budynkach) a i w mojej okolicy nie ma żadnych ograniczeń w stylu maksymalnych fpsów czy minimalnej odległości z jakiej można strzelać z repliki głównej. Musisz tu jednak rozeznać się w lokalnych warunkach.

Posted

Kulki p&j to się najwyżej na granaty nadają, a to też nie za specjalnie.

A TamerPL jest proszony o zaprzestanie swojej radosnej twórczości. Bo 90% z tego co pisze to bzdury.

Rafalm82 replika da radę, tylko poszukaj lepszego sklepu, bo ten nie dość że nie ma dobrych opinii to i serwisu nie ma żadnego.

Posted

Co do repliki, taniej można dorwać JG638, nowsza wersja, ma regulację FPS, co wg. mnie jest fajnym pomysłem, a nie musisz do tego dopłacać.

Co do kulek, to nie słuchaj rad, że do stocka i PJ da radę, bo dobra amunicja jest podstawą, nawet w stockowych replikach.

Pytanie jeszcze czy będziesz się strzelać tylko w lesie, czy na budynkach też. Warto wg. mnie pomyśleć nad maską siatkową na twarz.

W sumie większość i tak ich nie używa, ale jest tańsza od nowego zęba.

Broń boczną odpuść, radio bardziej się przyda. Baofengi są dobre.

Mundur, może nie jest konieczny, ale warto się zaopatrzeć. Z tanich masz flecktarn i DPM.