Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Temat wprawdzie temat to nie prośba o pomoc lub poradę, lecz jako pomoc do doboru części.

• Jakiś czas temu nabyłem PKM firmy A&K, tuningowany przez PJ (silnik, tłok, głowica tłoka, głowica cylindra). Dodam że w stocku niby jest m130... ale firmy stock czyli po xxxx bb zrobiła się ok M110-115. 3 boxy z czego jeden działa drugi coś nie tak a trzeci padło... no cóż może kiedyś się do nich zabiorę i podzielę się wynikami :icon_biggrin: póki co jeden mi wystarcza więc leżą w razie W . Do tego lipo 11.1 turnigy :icon_biggrin:

Wpadłem na szalony pomysł tuningu, i tu pojawiły się moje problemy, gdyż nie wiedziałem co włożyć do środka....

• Zacznijmy od początku - Stockowa wersja po xxxx bb - 390 fps, problem z pluciem kulek ( co jakaś wypadała dosłownie z lufy) skupienie pod koniec lotu typu chmurka .

Po rozebraniu okazało się:

-nieszczelność głowicy cylindra

-nieszczelność dyszy

-nieszczelność głowicy tłoka

Po rozciągnięciu, nasmarowaniu i doszczelnieniu - 420 fps, po strzelance (ok 2000 bb) znów 390. Zakupiłem system bore up guardera do m16a2 (cylinder typ-0) oraz precke guardera 509 mm na tajwanie. Serwisant u którego zasięgnąłem rady powiedział że może być problem z dyszą bo jest większa i nieco dłuższa.

Ryzyk fizyk.

• I co się ukazuje: Dysza jest identyczna ze stockową jak również inne podzespoły (tj cylinder,i głowica cylindra). Jedynie gumka stokowa jest bez kołnierza (w porównaniu do gumek guardera AEG powyżej m120 - czarna) dlatego też jej nie montowałem. Nie patrzałem czy są takie dostępne bo na na razie pas.
  • Po zamontowaniu - włala na ubitej stockowej sprężynie (ok. m110-115) wyszło ~460 fps, Roofa nie mierzyłem (dla mnie wystarczający przy li-po 11.1 turnigy). Ale ogólnie

- zestaw pracuje ciszej

- skupienie się znacząco poprawiło i bb lecą jak po sznurku

- ODZIWO box podaje bez problemów nie ma plucia kulkami ani że podaje jedną raz a drugą nie i jest pusty strzał.

Wszystko mierzone na chrono - bb 0.25 g&g (złote opakowanie),

No cóż mam nadzieje że komuś tym postem pomogę w tuningowaniu swojej (PE)Kasi :icon_biggrin:

Edited by _nonejm_