trex33 Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 Witam, na ostatniej strzelance pojawił sie problem z moja replika, mianowicie w pewnym momencie nie było żadnej reakcji na spust, po nacisnieciu nic sie nie działo, ale nie był zablokowany jak w pozycji SAFE.. myślałem na poczatku że to może coś z akumulatorem aczkolwiek nie odczułem wczesniej aby sie rozładowywał i dlatego byłem zdziwiony.. po kilkukrotnej zmianie pozycji selektrora, replika zaczeła strzelać ale już inaczej, bo czasem blokowała sie zarówno na semi jak i auto, czasem zamiast semi było auto i odwrotnie i ogólnie problem z selektorem do samego konca. Stąd moje pytanie, co uległo uszkodzeniu? Ja sie w rozbieranie repliki nie biore, kompletnie nie mam do tego "sprytu" ale chciałbym kupić wadliwą część i i oddać komuś do naprawy, aczkolwiek musze wiedziec co konkretnie kupić. pozdrawiam Quote
Huba_lbn Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 (edited) To może być kilka rzeczy - mechanizm selektora, płytka selektora, może mechanizm spustu? Jak sam tego nie będziesz rozbierał to nie ma to znaczenia, daj jakiemuś serwisantowi, on rozbierze i powie Ci co trzeba kupić, bo tak kupisz coś, a okaże się że co innego do wymiany było. A może nic nie trzeba kupić, tylko prawić, dokręcić. Edited September 23, 2014 by Huba_lbn Quote
Recommended Posts