Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, postanowilem sobie podladowac swoja baterie NI-MH na ladowarce firmy ASG (model 3PN3020MP). Gdy podlaczylem baterie, cos zaiskrzylo, zobaczylem ze nie pali sie dioda na ladowarce. Wogole. Odlaczylem baterie. Gdy sprobowalem znowu, zobaczylem ze iskrza sie styki przelaczki na mala ttamiye a bateria... Dioda na ladowarce dalej sie nie swieci. Gdy zostawie baterie do ladowania ciagle przeskakuja iskry. Co jest przyczyna?

Posted

Eh... Prosze bardzo. Kup mi Imaxa. To, ze cie na niego stac nie znaczy ze stac wszystkich.Na taka ladowarke mnie bylo stac, zreszta ktorys z WMASGowiczow polecal mi ja. Czy da sie ja naprawic?

Posted (edited)

Nie za bardzo wiem o czym mowa, bo wpisanie tej "nazwy modelu" w google skutkuje niczym. Nawet google nie wie co to. Zazwyczaj iskry oznaczają zwarcie, obadaj miejsce z którego lecą.

Edited by MrMCET
Posted (edited)

Ladowarka firmy ASG... Najlepsze jest to, ze jest to ladowarka do NIMHów. Przy baterii do ASG nie swieci sie zadna dioda i sa iskry, a przy akumulatorku do samochodu zdalnie sterowanego (NICD) ze laduje... i laduje na serio. WTF? H

Edited by WAlex
Posted

w EDYCIE sie nie zmiescilo... Wlasnie ogarnalem ze to tez ladowarka do NICD. Dokladnie taka jak w linku powyzej. Ale ze bateria dziala, a przy probie podlaczenia leca iskry to nie rozumiem

Posted (edited)

No to rozbiorę i dam fotkę, bo ja prędzej balet zacznę tańczyć niż elektronikę ogarnę

How to do it? Normalnie podwazyc nozem, weyknac go w sczeline i probowac otworzyc? Bo innej opcji nie widze

Edited by WAlex