Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam tego Colta od jakiegoś czasu i sprawuje się dobrze. Ale zachciało mi się wymienić lufę wewnętrzną na lepszą. I tu problem - tych obu luf nijak nie daje się rozdzielić. Są połaczone pinem nie dającym się wyjąć.

MmTrBx.jpg

Może ktoś ma pomysł jak to zrobić w miarę delikatnie i nie niszcząco.

Posted

Cała rzecz polega na tym, że nie jest to patent TM, Bella, Wella czy KJW ani patent "klocuszkowy" WE i SRC. Trochę się odgina ale tak na 1/2 wystającej części pina (ramię jest za krótkie w porównaniu z TM). Dalej się boję bo znal trzaśnie. Może są inne triki. Pisałem już do nich ale oni chyba po angielsku nie kumają. Chyba napiszę po chińsku. A co do nowej lufy to jest wiele kustomowych z polerowanym wnętrzem i 6,02.

• 4 weeks later...
Posted

Witam:) mam pytanie , czy już wymieniłeś tą lufe w Colcie KWC, bo ja w swoim już wymieniłem i niestety żadnej nie dopasowałem, musiałem przerobić na tokarni lufe z elektryka :)

Pozdrawiam

Posted

Nic nie zrobiłem. Same głupie pomysły mi podsyłają :icon_mad:

Lufy nie zmieniłem ale osiągnąłem cel - oddzieliłem za dużą lufę zewnętrzną od wewnętrznej. Teraz mogę wstawić odpowiednio dorobioną (mniejszą) lufę do mojego Visa ASG BB :icon_lol:

Posted

Ja za pierwszym razem odgiąłem Znal i wyciągnąłem siłą komore i lufe wewnetrzną ale też byłem w strachu że pęknie. Później Dexter spiłował mi ten bolec co pokazujesz na zdjęciu ( to nie pin) obrotową szlifierką i teraz sobie bez problemu wymieniam lufe etc. Wiec taki zabieg trzeba zrobić ostatecznie i wtedy jest ok :)

Pozdrawiam