Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Armyworld to dobry sklep. Kupowałem tam parę razy i nigdy nie miałem problemów

Hopka ustawiasz w ten sposób, że strzelasz i patrzysz jak poleciała kulka. Jeślii uważasz, że szybko upadła to zwiększasz HU, jeśli kulka poleciała mocno w górę to redukujesz hopka. Znowu strzelasz i powtarzasz procedurę do uzyskania jak najdłuższego prostego lotu. Skręcanie w prawy górny róg tarczy może jednak nie być zależne od hopka.

Edited by MarekMac
Posted

Może być to spowodowane tym że masz hopka ustawionego na max, i lekko przechylasz replikę przy składaniu się do strzału. Wtedy kulka nie dość że podkręca się za mocno to jeszcze skręca nie tylko do góry a też i właśnie w prawo(zakładam że strzelasz z prawej ręki i replika ci się przechyla na prawo)

Posted

A w którą sunąć stronę HU, czy jest podkręcone na maks, czy nie? Śrubka była zaraz przy cyferfkach. Suwak HU był wysunięty na maks w stronę lufy wylotowej.

A można gdzieś taką parkę dorwać w kolorze oliwkowym? Na armyworld niestety nie mają, albo źle szukam.

Posted

Daj suwak na maksa w drugą stronę i strzel, a zobaczysz jak poleci kulki i na pewno sam dojdziesz do tego kiedy HU jest na zero, a kiedy na maksa.

Szukaj kurtki w Googlu jako "parka BW oliv".

Posted

Okej, dzięki Marek, poszukam. :)

Infektius - ciężko powiedzieć. Dopiero po 17 wyszedłem - może wcześniej - sprawdzić jak się sprawuje replika na tarczy. Coś tam kręciłem, ale to chyba muszę znaleźć lepsze miejsce do przetestowania i ustawienia. No - a kulki to za wiele nie widziałem. Jedynie raz czy dwa, poczułem. :P

Posted

Panowie, mam problem z repliką. Otóż byłem z kumplem i sobie tak o, strzelaliśmy. Pod sam koniec replika się zawiesiła. Nie strzela, jedynie coś w gearboxie stuka. Żadna zacięta kulka ani nic z tych rzeczy. Podłączałem swoją batkę do jego repliki i działała. U mnie niet. Jego baterię też sprawdzałem i nic a nic. Bezpiecznik - chyba - wcześniej mi wyskoczył, ale wpiąłem, ale dalej nic. W czym więc problem? :(

Posted

EDIT: Już sobie poradziłem. Wina słabej baterii, która u mnie po prostu nie dawała rady ruszyć silnikiem, a u kumpla działało. Dziwne - ma starą Gietę od Cymy. No nic - działa. Ale teraz wiem, że ta bateria jest tylko do testu i nie nadaje się na strzelanki, więc czas najwyższy zaopatrzyć się w LiPo. ^^

• 3 weeks later...
Posted

Witam ponownie. Niestety właśnie się okazało, że BW 2005 nie ma już. To jest mojego rozmiaru. Teraz pytanie - znajdę jakieś buty do max. 300 zł, które są dobre prawie jak BW (może nawet lepsze?), ale i z wyglądem? Buty niekoniecznie przeznaczone tylko do AS, ale i do codziennego użytku.