Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ASG - LMT Defender R.I.S. (17489) vs. Specna Arms SA-B04

Recommended Posts

Posted

Witam. Z racji że to mój pierwszy post ale na pewno nie ostatni, witam wszystkich :)

Zostałem "zarażony" ASG przez mojego Szwagra, który zabrał mnie na kilka strzelanek no i "złapałem bakcyla". Przyszedł czas aby zakupić pierwszą replikę. Nie ukrywam że wybór jest ciężki, patrząc na to że podczas wspomnianych wypadów ASG miałem okazje postrzelać z kilku naprawdę dobrych karabinów (m.in. Szwagra ASG Defendera 2000 i emek z G&G).

Niestety mój budżet na początek to max 700 - 750 zł. Znalazłem dwie repliki które mnie interesują. Są to

ASG - LMT Defender R.I.S. (17489)

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=11589&name=ASG_-_LMT_Defender_R.I.S._-_Sportline_-_17489

Specna Arms SA-B04

http://gunfire.pl/product-pol-1152200033-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B04.html

O ile na temat SA naczytałem się sporo na forum, naoglądałem filmów na YT, tak na temat repliki od ASG znalazłem bardzo mało.

Moje pytanie i zarazem prośba do Was to przede wszystkim czemu ten Defender od ASG jest taki tani ? Czy jest z nim coś nie tak czego nie wiem ? ;) SA to chińczyk a z tego co piszecie na forum lepiej ich unikać ;) Bardziej kieruję się w stronę ASG. A może polecicie jeszcze coś innego? Z góry dzięki za pomoc.

Posted

Dzięki MrMCET za pomoc.

Wiciok czytałem opis na stronie sklepu o serii sportline ale nie jest tam napisane że to chińszczyzna więc chyba miałem powód żeby się zapytać na forum co ? Może ktoś kupił, strzelał itd. BTW dzięki za "miłe" przywitanie Adminie ;)

Posted

ASG nie ma zbyt wielu solidnych produktów. Jeśli już ma to chwali się tym kto je wykonał. Jeśli nie udostępniają tej wiadomości to masz do czynienia z typowym chińczykiem, raczej z tych gorszych pokroju cm.028, tyle że z kilkoma napisami wytopionymi na body. Na przykład, tak jak tu, oznaczeniami z palnego pierwowzoru.

Posted
Wiciok czytałem opis na stronie sklepu o serii sportline ale nie jest tam napisane że to chińszczyzna więc chyba miałem powód żeby się zapytać na forum co ?

Jest wyraźnie napisane, że korpus jest z plastiku, co jest głównym powodem niskiej ceny - a o to pytałeś.

Wykonana na licencji firmy Lewis Machine & Tool Company replika karabinu LMT Defender R.I.S. z budżetowej serii Sportline.

Korpus repliki, składana kolba typu SOPMOD, pionowy chwyt RIS, dwie okładziny szyn i chwyt silnikowy wykonane zostały z wytrzymałego kompozytu doskonale imitującego materiały użyte w oryginale.

Posted

Dobrze, że przeczytałeś. CM008 to ścierwo jakich mało:) Miałem to coś. Z wyglądu przypominało replikę. Strzelało dobrze po tuningu za 200 zł. Pozbyłem sie i nigdy więcej nie kupię. Mam specnę i jak na razie w stocku daje frajdę - a o to chyba chodzi.