Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Jest to mój pierwszy post na tej stronie więc jeśli coś nie tak napiszę to proszę o wybaczenie.

A więc... Chcę zacząć przygodę z ASG, problemu z wybraniem repliki nie miałem wielkich i wybrałem Cm.032 (tak dokładnie to to http://www.militaria.pl/cyma/karabin_szturmowy_aeg_(cm032)_g_p9215.xml). Lecz słyszałem że stockowe akumulatory starczą na około 10 min. I tu moje pytania

1. Czy to prawda?

2. Jeśli to prawda to jaki akumulator polecacie dokupić?

Posted (edited)

1. Nie, chyba, że fullauto na hicapie, choć prędzej pójdą kable/silnik/bezpiecznik.

2. Do stockowego m14 kup lipo 7,4- ale pamiętaj, że wymaga ono specjalnej ładowarki mikroprocesorowej. To drogi (PRZYNAJMNIEJ 100 zł), lecz opłacalny zakup- lipole działają nawet w -20°C, ale uwaga na bebechy (mi ustąpił tłok).

Pamiętaj o ATESTOWANEJ ochronie oczu oraz dobrych kulkach (polecam 0,25g firmy G&G)

Edited by pan kozaq
Posted

Pasuje na pewno, jeżeli kupujesz standardowe m14 to masz miejsce na aku w kolbie. Ile wytrzyma- zależy jakiego kupisz (chodzi o parametry: miliamperogodziny {mAh} oraz Kulomby {C}- im więcej, tym lepiej, w przypadku Woltów {V} niekoniecznie)- 850 mAh powinno wytrzymać jedną strzelankę, a przy 5000 mAh aku możesz ładować raz na miesiąc (biorąc pod uwagę, że strzelasz się 4 razy w miesiącu).