Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, chcialbym zaczac przygode z ASG i nie wiem jaka kupic replike.

Na jedna replike moge przeznaczyc 500-600 zl +-50zl replika ma sluzyc w lesie albo zeby postrzelac w tarcze. Myslelm nad

kosztue ona 500zl na znanej stronie na A. z tego co sie orientuje jest ona chinska wiec warto ja kupic? Niby ja chwala. Nie interesuja mnie uzywki chce nowe. Ogolnie szukam repliki, ktora ma:

-Miejsce na baterie ja w g36c boyi gdzie jest sporo miejsca

-regulowany hop-up

-blow-back fajnie by bylo go miec

-celna

-tryb pojedynczego strzelania oraz seri

- Bolt Catch zwalnianie sprezyny obowiazkowo

- 340-400 fps

-zasieg celny 45m

Szukam rowniez Pistoletu gazowego mysle, ze tak do 300-350

Jeszcze mam pytanie czy jesli kupie okulary za 10 zl to spelnia swoja role i ochronia moje oczy przed kulkami czy moga sie rozsypac?

Edited by trzeci323
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pierwsza replika wg. mnie to jakaś prosta tania co polatasz z nią do momentu gdy zdecydujesz gdy pomyślisz że tak to jest to i chce się bawić profesjonalnie, bo jak zainwestujesz w .... pip a powiesz że jednak to nie to a dasz dużo za replikę można pożałować. Dlatego bardziej BOYI seria RK owiele lepsze body niż cymy i rozkłada się w miare podobnie jak oryginał JG g36c a takie repliki można dostać już za 300 zł a w przyszłości będą idealne dla kolegi jak będzie też chciał zobaczyć co to asg lub zapasowa gdy nasza super cud git pro replika znów się zje.... zdupcyła.

pozdro

a pistolet proszę :

http://wmasg.pl/pl/consignment/show/575994 akurat sprzedaję bo na reko się już w całości przerzucam, z doświadczenia mówię iż WE czy scoot gear czy jak im tak to szajs kupuj pistolety tylko renomowane.

Posted

Genialna rada, kup sobie gówno na początek, a później szukaj frajera do opchnięcia go...

Tak na poważnie. Całe te kryteria spełnia cm049. No i nie jest to szmelc pokroju giety JG, to replika którą warto sobie zachować na dłużej. Sam kiedyś miałem latać z kupką pokroju mp5 JG, na szczęście mialem rozum i dołożyłem do Cymy. Pomimo, że doszły inne repliki, 049 nadal jest moją ulubioną.

Gdybym się zfrajerzył jak pisał Kosa_Romm.... i kupił tanie JG to miałbym tylko problem, bo teraz już brzydzę się plasticzanymi zabawkami, a tuning tego to nielogiczna zabawa. Musiałbym to po taniości opchnąć i byłbym tylko stratny w funduszach.

Posted (edited)

Nie che kupywac jakiegos plastiku na poczatek bo jedynie to moze zniechecic mi sie zdaje co to za frajda strzelanie kulkami na 5m i miec w lapie 50 fps. i bac sie zeby za mocno spustu nie nacisnac zeby sie nie zlamal. Chce kupic odrazu dobra do 500-600zl okolo Nie piszcie mi kup lipe na poczatek jesli kupie dobra i mi sie nie spodoba to ja sprzedam i tyle. Wiec jaka polecacie mi za 600zl replke, ktora spelniala by moje warunki?

cm049 kosztuje 700-720 da rade cos blizej 550?

Edited by trzeci323
Posted (edited)

Kalasz Boyi RK 01W powinien byc w Twoim zasiegu finansowym. To fajna replika juz na stocju, a drewniane okladziny mozna w domowym zaciszu poprawic ze wygladaja prima sort.

A hejtu na giete jg nie kumam wcale. Ta replika, choc ma plastikow korpus jest bardzo trwala. Rekordowy egzemplarz w moim otoczeniu najblizszym tyra piaty rok bez przegladu na zupelnym stocku (o pardon, bateria wymieniona na lipo) i dziala dobrze. Nawet markowe repliki potrafia na takim dystansie kleknac, a ten dosc niepozorny chinczyk orze dalej.

Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow.

Edited by Nath
Posted
Całe te kryteria spełnia cm049.

Bolt-catch też ma? Bo w kryteriach był :P

Do autora: napisałeś że blowback fajnie jakby był, czyli że może go nie być? Jeśli tak, to spójrz sobie na Cymy 041 - to samo co 049, tylko że bez blowbacku, ale za to taniej. Najtańsza wersja koło 630zł, z pełną kolbą gdzie masz dużo miejsca na baterię - 660.

Co do gaziaka - jaki pistolet Cię interesuje?

Posted (edited)

Bolt-catch też ma? Bo w kryteriach był :P

Do autora: napisałeś że blowback fajnie jakby był, czyli że może go nie być? Jeśli tak, to spójrz sobie na Cymy 041 - to samo co 049, tylko że bez blowbacku, ale za to taniej. Najtańsza wersja koło 630zł, z pełną kolbą gdzie masz dużo miejsca na baterię - 660.

Co do gaziaka - jaki pistolet Cię interesuje?

Jak nie ma jak jest. Dajesz wajchę do tyłu i zapinasz w tym rowku. Zamek zostaje z tyłu. Najprostszy boltcatch świata :D

Edited by MrMCET
Posted

Jesli kupie to:

http://gunfire.pl/pr...-Sportline.html

Zrobie bardzo zle?

Caly dzien ogldam filmiki czytam komentarze i dopiero tutaj uslyszlaem negatywy o tej broni. Macie ta bron czy poprostu tak slyszeliscie, ze jest lipna?

Ma ona Gearbox v3 Podbno to dobrze.

Co myslicie o tej firmie wgl?

Daruj sobie serię sportline, nie warto. Wszystkie kryteria oprócz blowbacka spełnia G3 od JG, które znajduje się w twoim zasięgu cenowym.

Posted (edited)

http://gunfire.pl/pr...-Sportline.html

Da rade czy nie ta replika? jesli myslicie, ze sie rozsypie to prosze o jakies propozycje bo ja juz nie wiem co kupic byle nie kosztowala drozej nic 600zl okolo

http://allegro.pl/ka...4493730370.html

A ta?

REPLIKA POSIADA RÓWNIEŻ SYSTEM BLOWBACK i DZIAŁAJĄCY BOLT CATCH KTÓRY ZWALNIA SPRĘŻYNĘ!""

• Waga: 3,05kg
  • Hop-Up: tak - regulowany
  • Gearbox: elektryczny, metalowy v.3
  • Prędkość wylotowa fps: 370 fps

Edited by trzeci323
Posted (edited)

Duze koszta i duzo zabawy z tym? Ja dam sb rade pierwszy raz trzymajac w reku replike?

Mozna kupic cos do 600zl co by nie wymagalo jakis wymian?

Co moge kupic byle strzelalo bylo bezawaryjne w miare zeby nie bylo trzeba nic wymieniac na starcie i do 600zl nie patrzcie juz na moje ywmagania wyzej :icon_smile:

Edited by trzeci323
Posted

kolega jakiś hejtujący strasznie... gówna nie w ciskam geta od jg to chyba najbardziej znana replika swego czasu sam miałem i wielu znajomych ( a sprzedawać nie musi bo jak wspomniałem gracz po jakimś czasie zawsze kupuje sobie replikę typu uber pro i go zawodzi, a niezawodne tanie chińczydło zawsze jest pod ręką ).

Dlaczego kałaszki od BOYI a nie od cymy ... korpusy cymy się łamią( coś urwie się odłamie itp), a na przykładzie choćby mojego brata i jego rk 05 mającego 6 lat ( i nie ma co opisywać co z nim robiliśmy bo i tak nikt nie uwierzy ) żyje nie połamał się i strzela, ALE TYLKO KAŁASZKI seria RK bo wszelakie m4 m16 już z daleka!!!

a takie repliki z można odkupić używane z pomocą bardziej doświadczonego kolegi który za dobrego browarka pomoże

Posted

JG należy omijać z daleka jeśli replika ma być niezawodna i ma nie powodować odruchu wymiotnego od patrzenia na nią. W sumie każdy chińczyk powyżej 500zł poza JG i wszelakimi emkami (o ile są bez poprawek) są już replikami wartymi zachowania na przyszłość. Jest sens takie coś tuningować i ozdabiać.

Posted

Odrzucilem wstepnie JG i boys firmy

http://www.taniemili...ml#.U-5_eH6haUl

Firma Cyna zdaje mi sie lepsza. Jak narazie zostaje przy tej replice.

Kupic ja czy lepiej wedlug was JG czy inna marka w tej replice sa stalowe lozyska wyglada calkiem nie zle. 420pfs silnik o zwiekszonych obrotach brac?

Jaka baterie polecicie mi do niej?

Tej giety to ze świeczką szukać. Raczej ujrzysz ją tylko na komisie :)