SuBorys Posted August 10, 2014 Report Posted August 10, 2014 Witam! Ostatnio w swojej cymie wymieniłem kable na niskooporowe wraz z stykami ( Elementa ) , ponieważ stare styki już zdechły. Mój problem polega na tym , że po złożeniu gearboxa z nowymi stykami i kablami , przesmarowaniu wszystkiego na nowo. Podczas strzału tłok zostaje w tylnej pozycji a silnik wraz z baterią robią się mega gorące (Silnik stock , bateria 8.4v ) Po naciskaniu spustu słychać jak silnik próbuje ruszyć ale nie chce strzelić. Zmieniłem pozycje silnika replika oddała trzy strzały i na czwartym tłok znów utknął z tyłu a bateria z silnikiem się zagotowały. Czego to może być to wina? Mogę dorzucić zdjęcia gearbox'a jeśli była by taka potrzeba. Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki :) Pozdrawiam Quote
Rogaś Posted August 10, 2014 Report Posted August 10, 2014 http://forum.wmasg.pl/topic/143155-faq-problem-nowego-ze-strzelaniem-z-repliki/ Przeczytaj ze zrozumieniem i wyciągnij wnioski... Quote
SuBorys Posted August 10, 2014 Author Report Posted August 10, 2014 Zmiana baterii na LiPo 11.1V nic nie dało. Tłok po zluzowaniu i kolejnej próbie strzału zatrzymał się na tylnej pozycji. Silnik coś próbuje ruszyć ( Czuć w rączce ) ale bez skutku , regulacja nie pomaga. Quote
Recommended Posts