MacKraw Posted August 8, 2014 Report Posted August 8, 2014 (edited) Witam Która z gazowych replik pistoletu tt-33 (WE, SRC czy KWA) jest najlepsza? Chodzi mi o stopień odwzorowania oryginału, jakość użytych materiałów oraz niską awaryjność. Jakie część od ostrej można przełożyć do którejś z tych replik? Zważając na ich bezproblemową dostępność chciałbym włożyć do mojej repliki jak najwięcej części od ostrej tt, zwiększając tym samym odwzorowanie, wytrzymałość (oraz co za tym idzie, najpewniej wagę) :icon_biggrin: Dodam, że doświadczenie w serwisowaniu gaziaków mam, także przerabianie części aby weszły oryginalne, nie jest dla mnie przeszkodą. Pozdro! PS. Wiem, że były tematy o tt-33, ale nigdzie nie było wymienione jednoznacznie która replika jest najlepsza i niewiele część było przekładane. Edited August 8, 2014 by MacKraw Quote
pistole35 Posted February 15, 2015 Report Posted February 15, 2015 Witam Która z gazowych replik pistoletu tt-33 (WE, SRC czy KWA) jest najlepsza? Chodzi mi o stopień odwzorowania oryginału, jakość użytych materiałów oraz niską awaryjność. Jakie część od ostrej można przełożyć do którejś z tych replik? Zważając na ich bezproblemową dostępność chciałbym włożyć do mojej repliki jak najwięcej części od ostrej tt, zwiększając tym samym odwzorowanie, wytrzymałość (oraz co za tym idzie, najpewniej wagę) :icon_biggrin: Dodam, że doświadczenie w serwisowaniu gaziaków mam, także przerabianie części aby weszły oryginalne, nie jest dla mnie przeszkodą. Pozdro! PS. Wiem, że były tematy o tt-33, ale nigdzie nie było wymienione jednoznacznie która replika jest najlepsza i niewiele część było przekładane. Tak naprawdę to do takiej modyfikacji najlepsza jest z KWA, choć oryginalny spust trzeba trochę "poprawić". Ale łożysko przednie lufy, zaczep zamkowy wchodzą bez problemów. Potem SRC a na końcu WE. Quote
Kopcik Posted February 15, 2015 Report Posted February 15, 2015 Od siebie jeszcze dodam, że przednie łożysko lufy w KWA wchodzi ciasno, a w SRC z luzem. Quote
Recommended Posts