xGhostX Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Witam.Jestem posiadaczem rk-02.Mam pytanie w którym miejscu można w nim zamontować mosfet?Czy można było by go umieścić w miejscu bezpiecznika?(Jeszcze jedno pytanie czy kable 1,5mm zmieszczą się w body?)Za wszystkie odpowiedzi dziękuje. Pozdrawiam Quote
a5d4f1 Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Tak możesz tam wrzucić mosfet a kable zmieszczą się na luzie ;) Quote
Foton Posted August 20, 2016 Report Posted August 20, 2016 (edited) Witam, na wstępie przepraszam za odgrzanie kotleta sprzed 2 lat (nie chciałem zakładać nowego tematu, żeby 1 pytanie zadać ;) Przymierzam się do montażu mosfet i wymiany przewodów na niskooporowe w rk02. Schematy są w necie, umiem lutować i dysponuję przewodami 14 AWG i 16 AWG ( 2 i 1,5 mm^2 przekroju). Mosfet chcę mieć w miejscu stockowego bezpiecznika. Ciekawi mnie tylko jedna kwestia - pytanie do kogoś kto wymieniał przewody w rk02: czy do wymiany przewodów w rk02 trzeba rozkręcać gearbox? Pytam, ponieważ mam zostało mi 6 miesięcy gwarancji na replikę, a widzę od dołu plombę na geaboxie :icon_smile: Edited August 20, 2016 by Foton Quote
Emcet Posted August 20, 2016 Report Posted August 20, 2016 Nie trzeba, ja u brata w RK-12 lutowałem "na partyzanta", bez rozbierania :) Quote
Foton Posted August 21, 2016 Report Posted August 21, 2016 Ok. Dzieki. Jak pozbieram wszystko to bede sie bawil z tym. Quote
Ślepak Posted August 21, 2016 Report Posted August 21, 2016 Niby nie trzeba, ale wygodniej jest rozkręcić. Łatwiej jest wtedy to zrobić. Ja w swojej RK-01 i AKSU od FC olałem gwarancję. Z tym, że FC rozkręciłem tego samego dnia, co przyszło. :D Quote
Recommended Posts