Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Więc tak, postanowiłem ostatnio kupić jakąś tanią replikę boczną. Mówię tanią bo zazwyczaj strzelam się w lesie gdzie mało kiedy przydaje się boczniak, i przeszukując różne sklepy natknąłem się na GLOCKA 17 od SRC. Przejdźmy do rzeczy:

1) Pudełko - zwykły kawałek czarnego kartonu i styropianu z wytłoczonym miejscem na replikę.

2) Zestaw - W zestaw wchodzi replika G17, magazynek na 15 kulek, oraz standardowa paczka kulek ( pewnie 0,12g bo były żółte ) i sterta papierów.

3) Wykonanie - Replika jest dobrze spasowana, nie śmierdzi ochłapem chińskiego plastiku, nic nie trzeszczy, nie hałasuje.

4) Osiągi - po przestrzelaniu repliki mogę powiedzieć że na kulkach 0,20g replika ma zasięg skuteczny koło 10m a całkowity koło 15m.

5) Opis ogóly - replika jest przyjemna dla oka jak i również w dotyku. Mimo, że została wykonana z ABS'u waży swoje ( koło 600g ) i ma dobre rozłożenie masy. Dobrze leży w dłoniach i gładko odciąga się zamek. Skoro mowa o zamku to podczas wystrzelenia ostatniej kulki i ponownym naciągnięciu sprężyny, zamek nie odbija. Zostaje w tylnym położeniu i żeby go zsunąć do swojej pozycji należy wyjąć magazynek i pociągnąć delikatnie w swoją sronę po czym puścić. Pistolet posiada blokadę spustu umieszczoy koło języka spustowego, oraz miejsce na zamontowanie latarki bądź lasera na froncie.

PODSUMOWANIE:

Nazwa: GAH0201 Heavy Weight

Producent: SRC

Napęd: sprężynowy

Prędkość wylotowa: 140 fps

Wykonanie: ABS + metal

Pojemność magazynka: 15 kulek

Długość: 210mm

Waga: 590g

Dodatkowe informacje:

Tryb ognia: pojedynczy

Hop-Up: tak