Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem zielony w ASG, ale zamierzam po matki boskiej pieniężnej zacząć przygodę. Po konsultacjach z kolegami mój wybór zatrzymał się na:

http://www.militaria.pl/umarex/karabinek_szturmowy_beretta_arx160_sportsline_%282_5870x%29_g_p27372.xml

lub

http://www.militaria.pl/umarex/karabin_aeg_iwi_tavor_21_sl_%282_5956x%29_kl_p22607.xml

Zastanawiam się czy firma ta jest godna polecenia (czytałem gdzieś tam, że tylko rebrandują i są względnie ok)? Opcjonalnie może któs poleci coś innego do 700 zł, interesują mnie karabiny/nki szturmowe, kałachy odpadają.

Posted

Kupa i kupa.

Dołóż 200zł i kup emmm'ę od EA.

Autor wyraźnie określił swój budżet <=700.- zł, więc Rolnik przedstawił Mu swoje propozycje. Wciskasz człowiekowi repliki za 900.- zł, jakby 2 setki rosły na trawniku... :icon_confused:

Równie dobrze mógłbym polecić Mu G36 (wykluczył tylko "kałachy"), to też TYLKO 300 setki więcej... :icon_confused:

Posted

Tego Tavora odpuść. Beretta wydaje się być OK,ale to jest replika mega niszowa i na dodatek stosunkowo nowa, nikt ich na dobrą sprawę jeszcze porządnie nie zmolestował, ale jest o niej temat na forum, polecam wyszukać i przejrzeć. Alternatywy? Obawiam się że jeśli ma być na stanagi (magazynki do m4) to tylko specna w tym budżecie. Repliki są przehypowane na maksa (uwielbiam bzdurki pokroju "spasowanie jak w G&P" :D), ale za ten pieniądz nic lepszego, emkowego nie będzie.

Posted

Jak już tak wszyscy polecacie nowym tą specnę to podkreślcie, że prosto z pudełka ta replika nie nadaje się do normalnego strzelania. Trzeba ją na starcie rozebrać i wyczyścić ze smaru, wyrzucić gumkę hu tak daleko żeby nie wróciła i wstawić jakąkolwiek inną.

Posted

W sumie obie repliki są ok wg anglojęzycznych filmów na youtube, poza tym Tavor 21 niby od Aresa a Beretta od S&T. Będę musiał się zastanowić, dzięki za opinie :)