Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, jak się domyślacie chce zacząć swoją przygodę z ASG. Przeczytałem wiele poradników itp lecz nadal mam mętlik w głowie co do wyboru tego pierwszego żeby nie rozwalił się od razu, a dobrze mi służył pare lat. Z tego co wiem repliki specna arms są pożądne i taką chętnie bym zakupił tylko nie wiem jaką. Najlepiej coś z emek :). Tutaj macie pare linków do broni, chyba, że coś innego polecacie.

http://gunfire.pl/product-pol-1152200030-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B01.html?rec=101801102

http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html?rec=101801105

http://gunfire.pl/product-pol-1152200033-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B04.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152203989-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B01-Half-Tan.html

Dla mnie po za wyglądem i materiałem z którego są zrobione to za bradzo się nie różną, ale może jest różnica, której nie dostrzegam :P. A i zapomniałbym, głównie będe się strzelał w zamkniątych obszarach

z tego co pamiętam to w tamtym miejscu jest limit do 350 fpsów, ale i żeby dał rade np w lesie chyba że nie to trudno. Z góry dziękuje za ewentualne rady.

Posted

Jak musi być emka specny to bierz :). Pamiętaj jednak, że nie jest to replika gotowa do strzelania "prosto z pudła". Trzeba ją otworzyć i zrobić kilka rzeczy:

-zmienić gumkę hu i dystanser

-rozebrać i wyczyścić gb (dysza i cylinder zapaćkane smarem, kiedy na zębatkach go brak) i nasmarować ponownie

-wypodkładkować zębatki

-pokusić się o zmianę dyszy na uszczelnioną SHS'a - koszt to bagatela 14zł, a szczelność repliki wzrasta diametralnie

Posiadam specnę i jestem z niej zadowolony. Skrobnąłem też jej recenzję (część 1) (część 2), dostępny jest również jej test u nas na wumazgu autorstwa Wicioka.

Co do samego wyboru emki spośród kilku - wnętrzności mają te same, więc bierz to co Ci się najbardziej podoba :).

Posted (edited)

Jak musi być emka specny to bierz :icon_smile:. Pamiętaj jednak, że nie jest to replika gotowa do strzelania "prosto z pudła". Trzeba ją otworzyć i zrobić kilka rzeczy:

-zmienić gumkę hu i dystanser

-rozebrać i wyczyścić gb (dysza i cylinder zapaćkane smarem, kiedy na zębatkach go brak) i nasmarować ponownie

-wypodkładkować zębatki

-pokusić się o zmianę dyszy na uszczelnioną SHS'a - koszt to bagatela 14zł, a szczelność repliki wzrasta diametralnie

Posiadam specnę i jestem z niej zadowolony. Skrobnąłem też jej recenzję (część 1) (część 2), dostępny jest również jej test u nas na wumazgu autorstwa Wicioka.

Co do samego wyboru emki spośród kilku - wnętrzności mają te same, więc bierz to co Ci się najbardziej podoba :icon_smile:.

A jest jakaś replika która jest gotowa do strzelania ?, bo nie wiem czy poradze sobie z tymi rzeczami co napisałeś. Chyba że w jakimś sklepie z serwisem potrafią to zrobić. Do chodzi do tego jeszcze jakie te gumki, dystansery musze kupoić, ale chyba to będzie gdzieś na necie. I żeby nie była to jakaś badziwna chińszczyzna tylko coś lepszego :D

Edited by Jebocz
Posted

W gunfire serwisuje teraz AnR z tego co ludzie plotkują, więc ich serwis da sobie z tym radę, a jako że replika jest kupiona u nich - kupione części zainstalują za darmo, trzeb tylko dać im znać ;).

Posted

Ok wielkie dzięki jeszcze raz. Wygląda na to, że pozastaje mi wybrać tylko któryś z tych modeli, a o wymianie tych rzeczy poczytam. Jak by ktoś miał jakieś jeszcze sugestie to śmiało :D

Posted

Od siebie proponuje kupic najtanszą wersje Specny, bez tych wszystkich szyn itp. które i tak nie są przeważnie potrzebne, zwłaszcza na początku i za zaoszczędzoną kasę kupić rzeczy, o których pisał fishbonee, tj. gumkę, dysze i ew. kable (choć moim zdaniem w M16 nie jest to konieczne), jeśli gunfire wymieni Ci to na miejscu - wtedy będziesz mieć replikę od razu gotową do strzelania :)