Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Tu masz jakąś w przystępnej cenie, ale chyba zarezerwowana.

http://www.softairme...mit-Scope-Mount

Albo tu masz jakieś:

http://www.gunpartsc...f 41&cat=SCOPES

I poszukaj też na ebayu i amazonie, bo na amozonie są na pewno.

Pytanie jaki masz budżet, bo niektóre repliki to są prawie w cenie oryginałów. No i to ma być luneta do kolekcji czy do repliki/oryginału?

Edited by B-E-D-A
Posted

W takim razie muszę przekopać ebaya i amazona.

Budżet to ok 600-700zł, dlatego jestem nastawiony na to, że w grę wchodzą tylko repliki.

Luneta miałaby być do repliki która służy mi do rekonstrukcj, a szkoda byłoby zniszczyć oryginalny celownik.

Posted

Wielkie dzięki, najprawdopodobniej kupię jak będzie za wgc bo po mału szykujemy się do większego zamówienia.

O ewentualne przeróbki się nie martwię, gdyż mam i sprzęt i chęci do pracy. :)

Posted

Możesz też poszukać albo popytać na forach rekonstrukcji historycznej gdzie dużo osób poważnie podchodzi do reko i są naprawdę obeznani w temacie.

A w airsofcie to jednak więcej osób ma repliki współczesne niż historyczne.

Chyba, że ktoś jeszcze tutaj podzieli się wiedzą gdzie są dostępne repliki lunet ZF41. :icon_wink:

• 2 weeks later...
Posted

Kolejne dublowanie tematu. Już kilka razy pisałem, że buble firm Viva, Tanaka, itp. nie mają nic wspólnego z ZF 41. Prawilne kopie/oryginały tylko na Frankonia.de, lub "Jebaj`u"

Posted

Sepp, zauważ, że na stronie którą podałeś sam montaż kosztuje tyle co autor tematu chce przeznaczyć na lunetę (z resztą ten montaż jest niedostępny).

Jakby wszyscy mieli nieskończoną ilość $$$ to wiadomo, że kupowaliby oryginał lub najlepszą dostępną replikę na rynku.

Posted

Chłopaki, ja Was ogólnie rozumiem, ale... jeżeli ktoś pyta o daną rzecz, to ja odpisuję. Germańska optyka, niezależnie, czy kopie, czy oryginały swoje kosztują, a jeżeli ktoś szuka czegoś tylko do stylizacji i ma ograniczony budżet, to może równie dobrze kupić szynę RIS i lunetę Tasco - mimo, że ludzie z takich Grup, jak "FJR1 - Zielone Diabły", czy "Die Freiwilligen", czy chociażby kolega z forum mg schutze mają prawilne montaże z optyką, nadal są w świecie Rekonstrukcji głąby(czy raczej gimby/muminy, żeby być na czasie, hłe, hłe) stosujące takie 'konwersje' :sciana:

Posted

Replikę ZF41 sobie odpuściłem po tym, jak ostatnio wpadł mi w rękę oryginał ZF39 za który dałem... 3kartony Amareny(tak to między nami studentami). Ma nieco sfatygowaną obudową(możliwe, że ją odnowię) ale niezniszczoną optykę. :D

Teraz pozostaje jednak kwestia montażu. Na szczęście mój 98k Boyi posiada dorobioną stalową komorę zamkową więc przynajmniej problem ze znal-em odpada.

Jak będą jakieś ładne fotki to oczyiście się podzielę. :)