Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mundur wz.2010 - opinie / rozmiarówka

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To może i ja poproszę o poradę. Kupiłem sobie ostatnio wz.2010 w rozmiarze L/R. Oczywiście rozmiarówka Mon-owska jak zwykle wzięła w łeb, no i mundur jest na mnie za duży, tzn. z długości/wysokości jest ok, ale jest za szeroki w klatce i pasie, i to sporo. Moje wymiary to:

wzrost 185cm

pas 93cm

klatka 102cm

Jeżeli jest na forum jakiś zadowolony użytkownik wz.2010 o podobnych wymiarach ciała do moich to prosiłbym o pomoc, o pochwalenie się rozmiarem posiadanego munduru. Będę bardzo wdzięczny. Pozdr

PS: Dodam jeszcze, że do tej pory używałem 124z/MON w rozmiarze 98/181/92 (klata/wzrost/pas) i był on na mnie idealny.

Posted

Osobiście mam w klacie 104, 96 w pasie i 192 cm wzrostu. Idealny rozmiar dla mnie to L/XL. L/XXL mimo że w pasie i klacie jest ok, to rękawy i nogawki są bardzo szerokie. Spodnie jeszcze nie najgorsze, za to rękawy w bluzie dla pakera.

• 1 month later...
Posted (edited)

Małe pytanko z mojej strony (mam nadzieję, że w dobrym temacie). Posiadam mundur WZ2010 tzw. "całoroczny". Wiem, że są na rynku też mundury "letnie". Całość będzie noszona do pasoszelek, więc kamizelki grzejącej klatę nie będzie. Zastanawiam się, czy różnica w oddychaniu/ciepłocie całorocznego względem letniego jest na tyle duża, że warto wydawać te ~200zł na drugi komplet? Macie porównanie?

Edited by arthem
Posted

Cobata nie chcę, bo latam w pasoszelkach, więc wolę jednak mieć na klacie kamuflaż.

Jeszcze jedna opcja jest - zamiast letniego czy całorocznego konkraktu, bluza SFU lub CPU od Helikona. Jak one wypadają przy tym ich materiałe 60cotton/40polyester jako bluza na lato?

• 10 months later...
Posted

Witam

mam problem z wyborem wersji munduru mianowicie letni czy całoroczny?

Czy letni faktycznie tak szybko się zużywa? I jaka jest pomiędzy nimi różnica w realnych rozmiarach będąc w tym samym rozmiarze MON-owskim?

• 4 weeks later...
Posted

Zależy od stopnia używania. Jeżeli używasz go codziennie, w trudniejszym terenie, to oczywiście szybciej się zużyje. Jest to rzecz względna.

• 1 year later...
Posted

Kupiłem wersje  caloroczną w rozmiarze M/L i przy moich wymiarach 

99 klatka

94 pas

178 wzrost

78kg waga 

Bluza leży nie źle, mogła by być minimalnie mniejsza .natomiast spodnie w nogawkach faktycznie szerokie ,bede  musiał oddać do zwezenia