Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej

Mam poblem otóż w moim "super pro Aimpoincie", który sprawiła mi kobieta w prezencie na tym pokrętle od włączenia i poziomu jasności w 99% wytarły mi się oznaczenia (zeszła całą czarna farba jaka tam była) i na ślepo musze go ustawiać/włączać przekręcając całym pokrętłem. Na zdjęciu poniżej jest początek problemu, obecnie ledwo pozostała tylko "2". Mazaki itp odpadają, bo to srebne to jakby jakiś metal i nic się nie trzyma (żadne markery, cienkopisy, rapidografy, pisaki do CD itp etc). Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak to zrekonstruować? Podpowiedź w stylu zrób naklejkę średnio się sprawdzają w moim wykonaniu, bo próbowałem - z marnym skutkiem i dlatego pisze tutaj. Będę wdzięczny za sugestie.

http://fotoo.pl/show.php?img=830591_img-0158.jpg.html

Edited by DariuszT
Posted

Hmmm no to nie jest głupie rozwiazanie. Pytanie tylko czym? Nie chce o rozkręcać, bo już nie złoże aby działało, ale obadam co to konkretnie jest to metalowe i może jakoś wyżłobie jakieś punkciki.... Myślałem tez zrobić projekt w PS i wydrukować na laserowej na papierze samoprzylepnym

Posted

Tez tak mialem ale w czym innym.Po prostu bierzesz skalpel,na papierze samoprzylepnym drukujesz cyferki,wycinasz,przylepiasz,malujesz sprayem zawierajacym akryl,po wyschnieciu zdejmujesz cyferki z papieru,cieszysz sie efektem.Dla chcacego nic trudnego :)

Posted

Hejka. Po przebadaniu kosztów i ilości energii jaką trzeba poświęcić na różne warianty ostatecznie postanowiłem poświęcić parę minut w Ilustratorze i przygotowałem takowa naklejkę (koło średnicy 15mm, 6 cyferek - 5 stopni i 0 rozmieszczone co 60 stopni) Potem laserowy wydruk na folii samoprzylepnej w drukarni i dzięki temu mam cały ich arkusz (ok 30 sztuk) za 3zł. Przeczyszczenie tej blaszki polską wódeczką, aby zmazać pozostałości oraz odtłuścić i mam super dobrze trzymające się, nie do (ro)zmazania oznaczenia lepiej wykonane niż fabryczne.

Temat do zamknięcia, może komuś się przyda, bo pewnie nie jestem jedyną osobą z tym problemem :)