Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej, mam takie małe skromne pytanko... Dopiero zaczynam zabawe z ASG i slysze duzo dobrych opnini i o erce i o cymie ale cyma kosztuje 430 zlociszy a ereczka 530 zlotych i chciałem sie zapytac czy ta stowa to taka duza roznica? Czy ta stowa wynagrodzi mi to jakoscia? aha jezeloi ktos znałby jakies dobre karabiny w tym przeziale cenowym ( 400-600) to prose o odp (moze np. jaqkies emki). Pozdrawiam :)

Posted

EMek tanio nie kupisz, jeżeli już to bierz Specna Arms (ich najtańszy model chyba to SA-B01 za 630 zł około) ale to też trochę loteria. RK się różni od Cymy tym, że nie jest z plastiku i jeżeli możesz wybierać to tak, warto dodać 100 złociszy więcej, sam mam i nie żałuję. Ewentualnie możesz dołożyć trochę i kupić na promocji RK-08 full steel od Krakmanów.

Posted (edited)

Mati, rozpoczynały na nim przygodę z ASG całe pokolenia, replika do tej pory jest kupowana i używana nawet przez doświadczonych ASG-ejów, więc nie "opluwaj" jej tak atorytatywnie... :icon_wink:

Fakt, że BOYI jest solidniejszy zewnętrznie, ale jeśli chodzi o "bebeszki" to już zdania są podzielone.

Nazwanie CM.028 "złomem" jest lekkim nadużyciem... :icon_confused:

SirHawk, zgadzam się z Tobą. Dla tego, gdybym miał niski budżet to nie brałbym CM.028 a MP5PDW [Galaxy]. Osiągi i jakość porównywalne, cena lepsza.

Edited by Powała
Posted

dzieki za rady, a co naprzykład z zmiana bebszków (np. jakis pasek), i jak dobrac akumulator?

znaczy czytam ze akumulatory z zestawów są słabiutkie i ze warto jakas inna lepsza dokupic.. moze jakis link?

Posted

W Cymce nie zaszkodzi zmienić gumkę HU (ja mam sylikonowego, przezroczystego Guardera i sobie chwalę) - jeśli przy zakupie repliki napiszesz dla sklepu by to zrobili to zrobią za darmo (będziesz musiał zapłacić za gumkę, ale nie za montaż). Dodatkowo teflon-fix (tego sklep pewnie nie zrobi), usztywnienie body i lufy wewnętrznej. Nic więcej w środku się nie opłaca robić. Zawieszenie - do Kałasza ponoć najlepsze jest te od Kałasza.

Akumulatorów Ci nie polecimy konkretnych bo zależy to od tego jaką replikę wybierzesz.

Posted (edited)

W RK też warto zmienić gumkę i dokupić Li-Po.

Po zmianie gumki na przezroczystą Guardera i lufy na 6,03 mój RK-01 pozyskał 40 fps (zmierzone 390).

Edited by Powała
Posted

przydało by się wymienić na Lipola 7,4 niestety w bojcach jest straszna loteria jeśli chodzi o baterie , zamówiłem z kolegą z tego samego sklepu 2 te same repliki w mojej bateria działa prawidłowo u kolegi już nie (może to tylko wyjątkowy przypadek ale z tego co szłyszę to baterie stockowe lubią się psuć jeżeli w ogóle będą działać)

Posted

rk boya

Napisał Kolega, który w innym temacie napisał:

Nie mam doswiadczenia z replikami i nie wiem co wybrac

Kolego, jak się nie znasz to nie doradzaj. W tym akurat przypadku dobrze doradziłeś, ale na przyszłość wstrzymaj się bo jak powtórzysz po kimś, kto zna się tak jak Ty to zielony wdepnie w guano.

Posted

Ja lecę na Rc'e 01 W boyi'a po sporych zmianach i powiem że się ładnie sprawuje. Problem z suczkom jest taki , że trudno o części do pimpu zewnętrznego. Swoją drogą jestem wyczynowcem , bo latam z 3 listkowym lipolem w erce i to bez części pinów xD.

Polecam trochę dopakować bebechy , a stock gumka HopSiup to czysta loteria.

Wracając do batki - 8.4V dwu listkowa najlepiej.

Swoją drogą

Czy kolor kulasów "Dżi-nd-Dżi" ma jakiś wpływ na jakość? Wiem że to pytanie jest trochę głupie , ale pewności nie mam a nurtuje mnie już od dawien dawna.

Posted
(...)Czy kolor kulasów "Dżi-nd-Dżi" ma jakiś wpływ na jakość? Wiem że to pytanie jest trochę głupie , ale pewności nie mam a nurtuje mnie już od dawien dawna.

Moim zdaniem nie ma, ale osobiście używam wyłącznie białych, bo mogę na nich obserwować trajektorię lotu.

Nota bene, to nie temat o kulkach... :icon_wink: