macck Posted June 21, 2014 Report Posted June 21, 2014 (edited) Witam, czy te wersje różnią się czymś oprócz długości chwytu, kolby i przedłużenia lufy zewnętrznej? Denerwuje mnie niesamowicie długość g36k gdyż mam dodatkowo lufę guardera 455mm i tłumik. Chciałbym ją delikatnie przyciąć i wyfazować, wyrzucić przedłużkę zewnętrznej, założyć krótszy front i skrócić się te 10cm ewentualnie zmienić kolbę na magpulowską. Popełniłem błąd kupująć K (i jeszcze większy lecąc na promocję z długą lufą) i teraz chcę ją jak najbardziej z k©ompaktować. http://i490.photobuc...08/IMG_0076.jpg <- dobre rozmiary. Może się komuś nie podobać no ale są różne gusta i guściki. Tak więc zasadnicze pytanie, czy imitacje bloku gazowego w tych replikach są tej samej długości? Edited June 21, 2014 by macck Quote
Puloman Posted June 21, 2014 Report Posted June 21, 2014 Pamiętaj że przy zmianie lufy wewnętrznej na o wiele krótszą musisz zmienić także cylinder w gearboxie na inny typ Quote
macck Posted June 21, 2014 Author Report Posted June 21, 2014 Nie widzę takiej potrzeby, w gearboxie siedzi stock z K a replika ta w stocku ma lufę 356mm o ile pamiętam. przycięcie (jakimś dremelem, chłodząc lufę cieczą i zatykając watą żeby nie nawlatywalo opiłków do wewnątrz) wystających z tłumika dźwięku centymetrów da mi lufę długości w najgorszym wypadku stockowej lufy od G36k, czyli nic się nie zmieni. a wystaje jakieś 3-4 cm (bez przedłużenia lufy zewnętrznej) więc prawdopodobnie i tak skończę z lufą 5 cm dłuższą niż stock. Quote
Soul reaper Posted June 22, 2014 Report Posted June 22, 2014 Chwyty są wymienne, ale nie lepiej po prostu zdjąć tłumik dźwięku jak planujesz i tak zostawienie lufy długości stocka w wersji k? Quote
macck Posted June 23, 2014 Author Report Posted June 23, 2014 Nie, bo bym musiał uciąć bardzo dużo precki chcąc użyć oryginalnego tłumika płomienia, a tak po zmianie frontów będzie to zaledwie 3 -5cm lufy tak aby schować ją 1-2 cm w głąb tłumika. Ponadto bardziej mi się podoba tępę puknięcie z repliki niż trzask. No i replika z tłumikiem fajniej wygląda ale to już są gusta i guściki. Quote
berylpl Posted June 24, 2014 Report Posted June 24, 2014 Tak więc zasadnicze pytanie, czy imitacje bloku gazowego w tych replikach są tej samej długości? Dokładnie takie same. Inny jest front i przedłużka lufy. W ostrych długością różni się też kolba, w chińskich replikach (JG,Cyma) niestety jest kolba C w każdej wersji. Quote
Recommended Posts