Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

^

Pociskami składającymi się z lufy, komory hop`a, i głowicy cylindra wraz z przodem szkieletu gb

Aaa widzisz chińczycy przemyśleli i w SWD a&k jako że jest to spring nie ma tak wadliwej części jak szkielet gb :teethh:

I tak bez wymiany niczego wytrzymuje te SP180+, tyle że wtedy jest to niezły trollgun o ile w miare działa :F ale trafić ciężko, tym bardziej jeśli luzuje sie lufa zewnętrzna z komorą powodując lekkie ruchy całego frontu (a w snajperce nie może się nic ruszać bo to wpływa na celność)

Edited by grzesio93
Posted

1.Nie

2.Ujdzie

3.Ujdzie

4.Nie

Jeżeli chińska emka to tylko specna arms, poza tym- przeczytałeś temat o emkach w dziale dla zielonych?

Jeszcze nie czytałem zaraz zaczynam. A Specna Arms ma baterie w kolbie bo takie mnie interesują?

Posted

Nie marnuj swojego czasu na czytanie tego tematu. To jakiś żart, przy chinolach wszędzie ten sam morał - ujdzie. Przy wielu innych replikach nie jest lepiej z wylewnością w opisach...

Specny, wszystkie poza podstawowym modelem mają batki w kolbie.

Posted (edited)

Uwielbiam parasnajperów z parasnajperkami.

Leżą sobie tacy, celują przez lunetki (dodam, że najczęściej tanie i badziewne), a ja tylko hyc! Szybko się przemieszczam i zanim mnie lunetką namierzy (a pole widzenia wąziutkie) to ściągnę go moją Cymką 028.

Fajne uczucie, gdy koleś, który pozuje na snajpera zostaje zaciukany jedną z najtańszych replik elektrycznych (w dodatku mającą jakieś 4 czy 5 lat).

A ja uwielbiam czekać z moją chińską lunetą za 55zł, w krzaczku na wszystkich z AEGami, którzy myślą, że mają auto i są fajni :icon_wink:.

Wtedy cel, pal i jednego mniej. Czasami nawet wstanę i specjalnie pokazuje się takiemu szturmowcowi z chińskim AK, jego kulki spadają ~10m-20m przede mną a ja strzelam z mojej parasjanpy za 450zł~.

Tak więc wiesz :icon_smile:

Edited by sanex
Posted

A ja uwielbiam czekać z moją chińską lunetą za 55zł, w krzaczku na wszystkich z AEGami, którzy myślą, że mają auto i są fajni :icon_wink:.

Wtedy cel, pal i jednego mniej. Czasami nawet wstanę i specjalnie pokazuje się takiemu szturmowcowi z chińskim AK, jego kulki spadają ~10m-20m przede mną a ja strzelam z mojej parasjanpy za 450zł~.

A z jakiej to parasnajpy strzelasz?

Posted (edited)

SWD A&K, komora czeska, lufa jakaś chińska, spring M170 + kilogram teflonu na lufie/komorze aby wszystko ładnie się trzymało.

Zasięg skuteczny i pewny 65m~, maksymalny gdzieś 10-15m więcej. Precka lipna, z promykiem byłoby lepiej. No i miałem nieszczelność na głowicy cylindra, stąd traciłem trochę mocy =/

Tak czy inaczej, jak za replikę w którą włożyłem 450zł bez magazynków i lunety to nie było źle.

Aktualnie czekam na cm007, a pod koniec sezonu planuję zrobić jakiegoś AEG na parasnajpę, ale z budżetem spoooro większym niż 450z.

Ogólnie gdyby na szturmówce udałoby mi się uzyskać 70m~ zasięgu byłbym prze szczęśliwy ^^, ale nawet nie próbuję.

ps.

@no i żeby teraz się gromy z jasnego nieba nie posypały, to leżenie w krzaczkach ma swoje minusy...

Po pierwsze, trzeba mieć na prawdę krzepę aby podczas strzelanki oddać 200-300 strzałów z M170 przy tak krótkiej rączce do przeładowania...

-Po pierwszej imprezie z SWD miałem krwiaki i odciski, po drugiej odciski, teraz dłonie już przyzwyczajone, no i ręka sprawniej ładuje.

-Po drugie, leżenie w ciepłynm ghille jest nuuuuudne, a akurat jak się ruszysz to dzieje się cała akcja i wszystko przegapisz :icon_evil:

-Po trzecie, w naszych lasach walki toczą się na dystansach do 50m~. Mało kiedy znajdziesz się za osłoną na 300 metrowej polance :icon_neutral:

-Po czwarte, musisz mieć boczniaka pod ręką i wypracowany odruch nie strzelania z bliska - a to czasem korci aby oddać strzał z 20m w człeka który nas nie widzi

-Po piąte, brak dobrych ciężkich kulek...

Oczywiście ta zabawa ma też swoje plusy, nie biegasz jak głupi (chociaż w ASG większość co najwyżej chodzi zamiast biega...), dzięki lunecie z użytecznym przybliżeniem x7-8 możesz obserwować teren przed sobą, tak aby żaden krzaczek nagle Cię nie odstrzelił... +10 do lansu i rispektu na dzielni :icon_razz2:

Edited by sanex
  • 3 weeks later...
Posted

Zadałeś sobie chociaż tyle trudu by przeczytać (i ZROZUMIEĆ) to co napisał dla CIEBIE Daro22?

wszystkie specny są dobre. Mają tylko inny wygląd zewnętrzny. W środku jest to samo.

Prościej się chyba nie da, ale skoro sam nie umiesz podjąć decyzji to weź o to.