Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Panie Powała nie mam pojęcia jak Pan obsługuje hi-capy, ja podkręcam aż zacznie przeskakiwać i wystrzelam ~200 kulek, hi-cap podaje tak długo jak się go nakręci, jeśli wystrzeli te 60 to podaje następne bez podkręcania :icon_smile: Przynajmniej w moim i znajomych przypadku (chyba że na rynek Poznański dają magiczne hi-capy:D)

Być może, że jest taka możliwość, osobiście BRZYDZĘ się Hi-capami, więc ich nie obsługuję, posiłkowałem się w mojej wypowiedzi doświadczeniami kolegów, więc nie będę się sprzeczał o rzecz obrzydliwą. :maniak_jezyk:

Edited by Powała
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Rozważę i to. Uważasz, że są lepsze od CYMY?

O co chodzi z tym smarowaniem silikonem i czemu jedni mówią, że tak (w tym sklepy internetowe), a inni żeby tego nie robić?

Edited by Ventarion
Posted

Osobiście uważam, że nie warto smarować magów (nie smaruje i działają) bo smar sprawia, że hopek źle działa. Sklepy natomiast (to oczywiście tylko moja prywatna ocena) wmawiają, że warto smarować bo to oznacza konieczność zakupu smaru, a gdzie go kupisz i kto na tym zarobi?

Posted (edited)

Do wszystkiego co "posmarowane" czepia się kurz i wszelkie inne świństwo latające w powietrzu i osiadające na kulkach choćby podczas ładowania. Tego nie widać ale niestety jest nieuniknione, bo raczej rzadko mamy możliwość ładowania maga w sterylnych warunkach. Nawarstwia się to w magazynku i w krótkim czasie może powodować zacinki. Smar przenosi się wraz z tym syfem na kulkach do komory, na gumkę, lufę i tam również się przykleja. Nie jest to raczej korzystne dla tych elementów. To z własnego doświadczenia, gdy zamiast posłuchać kolegów, zawierzyłem Sklepowi... :icon_cry:

Wnętrze mida, to kanałek na kulki (ważne żeby był czysty) i sprężyna (po imprezie opróżniaj maga, żeby się nie "ubijała"), łożysk tam nie dostrzegłem, więc co smarować... :icon_wink:

Edited by Powała
  • 3 weeks later...
Posted

Dobra, skoro wiem już wszystko (prawie) to poradźcie mi co w kwestii baterii i ładowarki? Te stockowe się nadają na jakiś czas, czy lepiej od razu wymieniać?

Znalazłem też info, że dla tej repliki warto wymienić gumkę hop-siupa, zgadzacie się?

• 4 weeks later...