Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszystkich, jestem nowy :icon_smile:

Gram jakiś czas w PB od niedawna również ASG. Widzę że można znaleźć na tym forum wiele cennych informacji na temat ochrony oczu, producentów, jakości sprzętu, niestety głównie okulary a mi potrzebne są gogle.

Szukam gogli które mogły by mi służyć w grze ASG i Paintball. Sporo moich znajomych używa gogli ESS i Bolle najczęściej w połączeniu z maską typu stalker. Do tej pory używałem jedynie maski od PB.

Nie mam kompletnie doświadczenia w materii, coś tam przymierzałem ale kwestia spędzenia całego dnia w goglach lub nawet kilku bo do takiej gry się przygotowuję jest mi obca.

Krótko mówiąc szukam gogli o możliwie najwyższej jakości optycznej zapewniających bezpieczeństwo na polu walki, wszelkie bajery poprawiające widzenie będą super. Mile widziana opcja montażu wkładki z szkłami korekcyjnymi bo na tą chwilę używam szkieł kontaktowych które przy dłuższej grze w ciężkich warunkach męczą oczy. Mój limit to 700PLN.

Znalazłem już sporo informacji tu na waszym forum, w sieci oraz w sklepach (ale widzę że każdy sprzedawca jest złotousty).

Na tą chwilę najbardziej nastawiany jestem na zakup Oakley Goggle 2.0 - 520PLN, głównie ze względu na jakość wizjera o której się naczytałem.

Moje opcje w właściwej kolejności to:

1. Oakley Goggle 2.0

2. ESS - Profile NVG

3. Bolle - x1000

4. Bolle - x810

5. Revision Desert

6. Revision Locust

Jeśli ktoś miał jakiś kontakt z wyżej wymienionymi, może sam posiada prosił bym o opinię.

Interesuję mnie też opinie o firmie UVEX i Wiley X, jak sklasyfikować ich produkty.

Z góry dziękuję za pomoc, Paweł.

Edited by zig-zag
Posted (edited)

Według mnie ESS/Bolle/Revision to ta sama półka.

Posiadam Locust Revision i są ok. Za 150-170 zł można wyrwać nówki z dwoma wizjerami (przyciemniany i przeźroczysty), pokrowcem i skarpetą.

Wcześniej miałem X800, ale wizjer się zużył. Kupno nowego nie było opłacalne, wystarczyło dołożyć trochę żeby wyrwać Locusty z dwoma wizjerami.

Warto dokupić do gogli http://cqb.pl/plyn-o...7ml-p-3379.html, albo ściereczki nasączone antifogiem firmy Revision.

Edit: Jak poszukasz trochę to znajdziesz polską recenzję X810 ;)

Edited by OFF
Posted

Też mi się wydaje że "Według mnie ESS/Bolle/Revision to ta sama półka"

Ale może ktoś miał kontakt z Oakley których szyby wykonane są z jak bajerancko by to nie brzmiało plutonite jak się mają do Wiley X?

Posted (edited)

Widzę że znacie produkty Bolle, ESS i Revision ale czy możecie je jakoś porównać do Gogli Oakley, czy warto zainwestować, czy odczuję różnicę choć minimalnie?

Edited by zig-zag
Posted

Porównaj atesty i opisy produktów, to powinno Tobie ułatwić podjęcie decyzji. Ew. poszukaj opinii na zagranicznych forach, tutaj możesz mieć problem ze znalezieniem użytkownika takich gogli.

Czasem można znaleźć jakieś materiały na YT ;)