Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Niedługo zakupuję CM.007 . Chciałbym je wstępnie ulepszyć od środka jeszcze przed wysyłką . Co proponujecie wsadzić do środka , aby od razu nie wymienić całego gearboxa ;D . Założyć gumkę hop-upa i co jeszcze byście proponowali ?

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Cześć ;)

Mojej nowej Cymie 007 przydałby się jakiś wewnętrzny tuning . Włożona jest tam gumka hop-up od Systemy , ale chyba trzeba zrobić coś więcej niż tylko ta gumka ;) . Korzystam z kule G&G , ale i tak nie jestem zachwycony skupieniem tej repliki , gdyż wiem , że na pewno da się wyciągnąć z niej więcej . W najbliższym czasie kupuję LiPo 7.4 V 1400 mAH z ładowarką , więc będzie większy Rof ( przypuszczam ) . Możecie mi tu polecić wymianę czegoś , aby ta celność się trochę zwiększyła ?

Posted

do lipo 7,4 V wymiana kabli nie jest konieczna. no chyba, ze mówimy o wydajnosci prądowej rzędu 30-35C.... standardowe lipo 7,4V 20-25C nie wymaga wymiany kabli. Straty sa i tak minimalne.

Ja tez własnie kupiłem cm008 i bedąe w nia wsadzał madbulla 6.03 i zielona g&g. standardwowo uszczelnienie dyszy i zespołu tłoka.

Posted

Dzięki za to wszystko , ale mógłby mi ktoś przybliżyć gdzie mogę to wszystko sobie załatwić i w jakiej by to cenie było ? Nie siedzę w ASG na tyle długo , aby mieć obcykane wszystkie serwisy itp. , a sam się przecież za to nie zabiorę ;p .

Posted (edited)

Dzięki za to wszystko , ale mógłby mi ktoś przybliżyć gdzie mogę to wszystko sobie załatwić i w jakiej by to cenie było ? Nie siedzę w ASG na tyle długo , aby mieć obcykane wszystkie serwisy itp. , a sam się przecież za to nie zabiorę ;p .

gunfire.pl

azteko.pl

taiwangun.pl

specshop.pl

capri.asg

lufa od 100 do 400

gumka w okolicach 35

bateria w okolicach 60

dysza w okolicach 30

szukaj serwisanta, jest oddzielny temat.

Edited by Said
Posted
Pewnie lufa precyzyjna dobrej firmy pomoże.
I to sporo. Stokowa ma 6,11-6,12mm - przeciąg jak cholera. Zielona G&G tam dobrze siedzi, mimo tego, że wchodzi luźno to nie powoduje strat prędkości i daje tyle samo f/s co przed wymianą. Słabiej wygląda to z czarną Systemą, bo geometria komory powoduje odkształcanie się kołnierza gumki. Ale trochę zabawy i nawet ona działa tak jak należy.
  • 2 months later...
Posted

Siema ,tez mam ta CM007 i radziłbym Ci wymieniec na początek komore na jakaś lepsza np. http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 i wsadziłbym nową gumkę np. przezroczysta guardera (22 zeta jak dobrze pamietam) zeby była troche lepsza szczelność ,a lufe to wez z DF 6,02mm (za 115zł na asgshopie) to skupienie bedziesz miec o niebo lepsze a i zasieg bedzie tak o 4-5m wiekszy. Zrób zreszta jak uważasz .

• 1 month later...
Posted (edited)

Bym nie radził pakować 130 shs nie są takie miekkie,twarde nie każdy silnik je pociagnie.

Kup element 115 lub 125 bede lepiej dla gearbox na tłok glowice wyciszana.

Edited by henno
Posted (edited)

Bym nie radził pakować 130 shs nie są takie miekkie,twarde nie każdy silnik je pociagnie.

Kup element 115 lub 125 bede lepiej dla gearbox na tłok glowice wyciszana.

a to jak zmieniamy głowice tłoka na wyciszoną to głowicy cylindra już nie trzeba zmieniać ? Edited by verb007
  • 3 months later...
Posted

Przymierzam się do zakupu m4 cymy i mam pytanie do ich właścicieli. Wiecie czy ma ona takie same bebechy gearbox'a jak kałachy z serii 040 i 048? Chodzi mi o zębatki i tłok.

W mojej (CM.007) zębatki były wykonane z jakiegoś bliżej nieokreślonego materiału. Jeden ząb był już niemal ułamany- przebieg około 5k kulek. Dopiero wymiana na zębatki z CM.048 załatwiła sprawę wytrzymałości. Tłok z tego co kojarzę to plastik, z jednym zębem metalowym, taki sam jak w moim starym CM.048M.

• 3 months later...
Posted (edited)

Witam. Posiadam replikę m4 cm.008, w stocku ~400fps na M120. W replice siedzi dodatkowo gumka zielona Falcon'a (pochrzaniło mi się z G&G przy kupnie :-[) Moim celem jest od 450fps w górę. Budżet ok. 600zł

Chcę kupić:

Prec. lufa - PDI Raven 6.01 dł. ?

Bateria - LiPo 11.1 1200mah

Bore up - ?

Sprężyna - M130 Guardera

1. Proszę mi powiedzieć, czy standardowy szkielet gb cymy wytrzyma M130?

2. Bore up guardera? I jeśli tak, to jakiej długości powinienem posiadać lufe przy jakim typie cylindra? Myślę nad 469mm.

3. Co mogę dodać do tego, by mocno poprawić precyzje i zasięg?

4. Czy przy dobrym złożeniu i czary mary (teflon) mogę osiągnąć na tym zestawie 480-500fps?

5. Aaa, no i jeszcze jedno... Czy mi to wszystkie nie trzaśnie w pieruny? :-)

Połączono

S1

Edited by Snipernr1
  • 3 weeks later...
Posted

Siemka

Czy opłaca mi się przerabiać CM 008 za 370zł (Nowa w Stocku) i dopłacić do niej 1000zł na tuning (Gumka,lufa,zębatki,silnik,opcjonalnie Bore up ,Sp 130 i konwersja na SR-25) Czy już lepiej zakupić Sr-25 od A&K w stocku i w niej coś robić. Mam zamiar głownie przerobić tą CM na Sr-25 ale nie wiem czy jest sens.

• 4 months later...