Kriss98 Posted May 25, 2014 Report Posted May 25, 2014 Witam mam problem z moją gietką.Gdy podłączyłem lipo pociągnąłem za spust poleciał dym z kabli? czy coś takiego.Martwię się o moją replikę ;/ jest ktoś z okolic torunia co się zna na tym? Albo jak ktoś miał taki problem lub wie o co chodzi proszę pisać Quote
quickers Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Mam ta sama repliczke ale u mnie nagrzewa sie bezpiecznik po pociągnięciu za spust po czym sie przepala :c Quote
Huba_lbn Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Dużo rzeczy może spowodować dymienie kabli. Od baterii, poprzez same kable, uszkodzony ślinik do zacięcia w replice. Jak nie chcesz grzebać sam to oddaj jakiemuś serwisantowi w okolicy. A jak chcesz, to sprawdź czy tłok/zębatki się nie zacięły, jaka to bateria, jakie ma napięcie, czy nigdzie nie jest izolacja na kablach przetarta, odłącz sanki z silnikiem i sprawdź jak pracuje sam silnik i na początek chyba tyle wystarczy. Quote
jamato20 Posted June 7, 2014 Report Posted June 7, 2014 Najprawdopodobniej stare stockowe kable utleniły się i widać efekt.. Proponowałbym wymianę kabli na jakieś niskooporowe , ponieważ to jest tania i łatwa naprawa bo aby wymienić kable w g36 wystarczy zdjąć adapter i wlutować stare i wlutować nowe . A poza tym dodałbym układ mosfet by twoje styki były nieśmiertelne ;) Quote
Recommended Posts